Încă un caz câștigat în instanță pe baza unei înregistrari de pe o cameră video auto

23 - uite că lumea apreciază acest articol. Zi-mi și tu dacă ți-a plăcut.

Cazul anterior îl găsiți aici.

Da, nu e o cameră omologată. Da, a fost acceptată ca probă în instanță.

Daniel Blaj ne spune că:

Acum mai bine de un an va ceream sfatul daca sa contest sau nu decizia politiei de a-mi suspenda permisul pentru neacordare de prioritate pietonilor (detalii in video).
Am facut atunci contestatie, intre timp procesul s-a judecat, iar judecatoria neamt mi-a dat castig de cauza motivand ca:
1. Pietonul nu s-a asigurat in momentul traversarii si este obligat prin lege sa faca acest lucru;
2. Vizibilitatea mi-a fost obstructionata de taxiurile parcate neregulamentar la mai putin de 25 de m de trecerea de pietoni;
3. Pe filmarea politiei nu se vede clar ca as fi putut sa acord prioritate de trecere si nu am facut-o (se vede masina mea cum se aproprie de trecere apoi camera lor este obstructionata de ceilalti participanti la trafic si se mai vede doar cum pietonul trece prin spatele masinii mele)
Deci instanta a luat in considerare si filmarea mea din moment ce a dedus ca pietonul nu s-a asigurat in momentul traversarii.

Filmul

Mesajul de acum un an

Va rog sa ma ajutati cu un sfat.
Ieri am fost oprit de un echipaj de politie care m-a sanctionat pentru neacordare de prioritate la trecerea de pietoni (4 puncte amenda si suspendarea permisului pe 30 de zile)
In filmulet se vad taxiurile parcate la mai putin de 25 de metri de trecerea de pietoni si care obstructioneaza vederea (nu stiu ce cauta o trecere de pietoni in mijlocul unei statii taxi), de asemenea se vede si pietonul care se angajeaza in traversare cand eu eram foarte aproape de trecere si fara sa se asigure.
Mentionez ca unghiul camerei este de 160 de grade si lucrurile sunt mult mai aproape decat se vad.
Ar trebui sa contest procesul verbal sau imi merit sanctiunile?

Usor, usor se adună cazurile de acest gen și înregistrările de pe camere video neomologate, telefoane mobile sau alte aparate video nu mai pot fi ignorate. Trăim într-o lume a tehnologiei video/foto pe care o avem în buzunar. Un ghid detaliat despre cum să alegeți camere video auto găsiți aici.Ce mai cauta lumea (lista generata automat):
 • camera video auto proba in instanta

6 comentarii

 1. Doar mie mi se pare că avea timp suficient să oprească la trecere dacă nu era cu mintea în alte locuri ?

  • Avea timp sa opreasca, dar, dupa mine, nu a oprit pe ideea de a nu sta dupa toti mormolocii care dorm pe trotuar. Se intampla destul de des sa stea incuiatii proptiti pe bordura, in dreptul trecerii…sa opresti pentru ei sa se uite la tine ca viteii, ca ei nu vor sa treaca strada…doar acolo s-a nimerit sa stea ei… Plus cei care merg de parca ar sta…

  • Nu chiar, si mie mi se pare la fel.
   Plus motivarea aia cu pietonul nu s-a asigurat pare ciudata … poate omul s-a asigurat dupa ce a pasit de pe trotuar.

   Probabil norocul a fost ca filmarea politie nu a fost clara.

 2. Oricum politistii de la rutiera fac exces de zel 🙂
  In situatia de fata putea sa-l lase fara sa-l sanctioneze…

 3. Hmmm e discutabila situatia.As zice jumi-juma.In alta ordine de idei in instanta se folosesc imagini de pe camere video.

 4. Nu se opreste la trecerea de pietoni, desi incetinise in dreptul limitatorului de viteza, iar apoi spune ca merge mai incet fiindca e politia pe partea stanga. 🙂 Oricum si pietonul pare nehotarat.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te autentifici.