Cazul anterior îl găsiți aici.

Da, nu e o cameră omologată. Da, a fost acceptată ca probă în instanță.

Daniel Blaj ne spune că:

Acum mai bine de un an va ceream sfatul daca sa contest sau nu decizia politiei de a-mi suspenda permisul pentru neacordare de prioritate pietonilor (detalii in video).
Am facut atunci contestatie, intre timp procesul s-a judecat, iar judecatoria neamt mi-a dat castig de cauza motivand ca:
1. Pietonul nu s-a asigurat in momentul traversarii si este obligat prin lege sa faca acest lucru;
2. Vizibilitatea mi-a fost obstructionata de taxiurile parcate neregulamentar la mai putin de 25 de m de trecerea de pietoni;
3. Pe filmarea politiei nu se vede clar ca as fi putut sa acord prioritate de trecere si nu am facut-o (se vede masina mea cum se aproprie de trecere apoi camera lor este obstructionata de ceilalti participanti la trafic si se mai vede doar cum pietonul trece prin spatele masinii mele)
Deci instanta a luat in considerare si filmarea mea din moment ce a dedus ca pietonul nu s-a asigurat in momentul traversarii.

Filmul

Mesajul de acum un an

Va rog sa ma ajutati cu un sfat.
Ieri am fost oprit de un echipaj de politie care m-a sanctionat pentru neacordare de prioritate la trecerea de pietoni (4 puncte amenda si suspendarea permisului pe 30 de zile)
In filmulet se vad taxiurile parcate la mai putin de 25 de metri de trecerea de pietoni si care obstructioneaza vederea (nu stiu ce cauta o trecere de pietoni in mijlocul unei statii taxi), de asemenea se vede si pietonul care se angajeaza in traversare cand eu eram foarte aproape de trecere si fara sa se asigure.
Mentionez ca unghiul camerei este de 160 de grade si lucrurile sunt mult mai aproape decat se vad.
Ar trebui sa contest procesul verbal sau imi merit sanctiunile?

Usor, usor se adună cazurile de acest gen și înregistrările de pe camere video neomologate, telefoane mobile sau alte aparate video nu mai pot fi ignorate. Trăim într-o lume a tehnologiei video/foto pe care o avem în buzunar. Un ghid detaliat despre cum să alegeți camere video auto găsiți aici.