Splash screen-ul

  Zi-mi tu primul dacă ți-a plăcut acest articol.

Pe vremea când mă apucam de computere și mă jucam cu un ZX Spectrum, jocurile se-ncărcau în 3-4 minute. Pentru ca utilizatorul să nu se plictisească, exista noțiunea de screen loader. Adică înainte de a încărca jocul de pe casetă se-ncărca o imagine care se afișa pe ecran.

25 de ani mai târziu, Apple „obligă” producătorii de aplicații să-și pună în multitudinea de fișiere și o poză (splash screen). Ce face Apple cu ea? Păi atunci când tu dai click pe o aplicație, sistemul de operare afișează acea poză (înainte de a porni aplicația) și tu știi în acel moment că e în proces de pornire. În spate aplicație se-ncarcă mai repede sau mai încet iar ție utilizatorule îți e clar că se-ntâmplă ceva.

Ce se-ntâmplă când dai click pe o aplicație pe un alt sistem de operare? Aplicația se-ncarcă direct și sistemul de operare înțepenește. Cel puțin asta este senzația. De obicei se-negrește ecranul sau iconițele rămân blocate. Asta pentru că aplicațiile sunt deja din ce în ce mai mari și mai complexe. Iar până când joculețul preia controlul există o perioadă de pauză (care e și la iPhone).

Știu că e doar o senzație dar până la urmă utilizatorul ne-geek asta vede la un telefon… Și până la urmă aceste mici detalii stupide fac diferența.

Fii la curent cu ultimele articole! Descarcă aplicația RazvanBB!
  • Google Play
  • App Store

1 comentariu

  1. LA Nokia nu e splash scree însă e un loading image.. la fel și la windows mobile… din ce am avut eu.

    Acuma detaliile astea stupide fac diferența, dar nu la preț de până la 800% mai mare Apple decât ceva similar.. Vezi HTC Touch Diamond 2..

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Politica de confidențialitate. În cazul în care vei bifa opțiunile de mai jos poți oricând să te dezabonezi prin butonul "dezabonare" din fiecare mesaj sau scriindu-ne la contact@razvanbb.ro.