IPhone 5Tot mi se plânge lumea de noul iPhone 5 și mi-am format niște păreri pe care m-am gândit să le împărtășesc. 🙂

Problema numărul unu. Au schimbat conectorul! Niște nenorociți! Eu ce mă fac acum cu toate accesoriile pe care le-am prin casă, toate cablurile și dock-urile strânse cu grijă de atâția ani?

Răspuns: Ei au conectorul ăsta din 2004. Era timpul să facă ceva. L-au ținut 8 ani de zile și gata, ocupă mult spațiu și este nepractic. E vechi și trebuia înlocuit cu ceva nou și mai șmecher. Da, unul care se poate băga în orice poziție și asta doar pentru a ne salva câteva secunde din viață. Nu mai stăm să ne chinuim să vedem în ce poziție se bagă mini/micro USB-ul. Îl băgăm și gata. Da, toată lumea a adoptat mini/micro USB-ul. Apple nu e toată lumea, ăsta este mesajul lor. Ei au făcut o chestiune practică și naturală așa cum le dictează brand-ul.

În plus, accesoriile de iPhone/iPod/iPad au atâta succes pentru că Apple a păstrat un standard peste ani. Gândiți-vă cum schimă ceilalți producători poziția alimentării la câteva luni. Pur și simplu nu poți să gândești un accesoriu care să fie vandabil mai mult de câteva luni.

Mai mult de atât, trebuie să trăiască și producătorii de accesorii din ceva, nu? 🙂

Problema numărul doi. E mai mare și deci mai nepractic. Răspunsul meu: știu oameni care vorbesc la tabletă. Ăsta e doar mai lung față de versiunea anterioară. O să țineți mâna un pic mai jos relativ la ureche. Poate că ăia 8.6 mm (nici măcar un cm) o să vă salveze de la febra musculară pe care ați putea s-o faceți la mână. 🙂

Problema numărul trei. Are nano-SIM. Problema asta o s-o aveți timp de câteva ore până o să ajungeți la operator să vă luați SIM-ul cel nou. Știu, e frustrant să nu poți folosi telefonul cel nou. Problema va dispărea definitiv imediat după aia pentru că veți uita cu totul de ea. 🙂

Problema numărul patru. I-au pus cameră HD și pe față, ce să fac cu ea. Ce făceai și camera VGA de la telefonul vechi… nimic. 🙂 A, ba nu! Pozele self-portrait vor fi mai bune. Deci, un pic mai bine pentru narcisiști.

Problema numărul cinci. Are carcasă urâta de aluminiu sau ce-o avea pe spate. Da, aveți dreptate, e mai bună carcasa de sticlă, se sparge mai ușor. 🙂

Problema numărul șase. Camera video, deși mai performantă, filmeaz/fotografiază prost noaptea. Are niște tentă mov pe la colțuri. Da, asta este o problemă. Ăsta era unul dintre super-atuurile iPhone-ului. Cică are în schimb stabilizarea mai bună și filmează mai mișto ziua și poți să faci poze în timp ce filmezi.

Problema numărul șapte. Nu-l aduce nimeni în România! Ce facem fraților? Cât să mai rezistăm și noi? Alo! e-mag-ul! Se aude?Ce mai cauta lumea pe google (lista generata automat):
  • iOS 5 pareri
  • Iphon 5 sr forum