Sunt foarte mulțumit de serviciile curierului meu actual, am fost dispus ani de zile să plătesc mai mult cu 5-8 lei per colet doar ca să am niște servicii bune, dar deja simt că cineva de acolo face mișto de mine.

Nebunia a început când pentru un colet în București, de 1 kg, un toner negru de imprimantă, am primit un tarif de 35 lei + TVA… și atunci, în disperarea mea, am zis că ajunge și am căutat soluții alternative.

Am primit două recomandări geniale de la prietenii mei de pe Facebook: colete-online.ro și woot.ro. Pe scurt am rămas la colete-online.ro pentru că ei au în listă curierul meu favorit.

Pe lung, ambele sunt niște soluții geniale pentru firme mici. Administrare ușoară, acces la mai multe firme de curierat, rambursuri în cont, comparații între servicii. Este exact de ce avem nevoie, vă zic. Ba chiar, la colete online, există și un sistem de rating la nivel de curier în funcție de zona din care ridică și separat pentru destinație (nu știu dacă și la woot).

Eu am trecut cu totul pe colete-online și pe firma mea și pe cea a soției. Pot să-mi încarc contul cu câți bani vreau eu în avans, bani din care pot cheltui la fiecare colet trimis.

Care e logica? Habar n-am. Da, eu nu am volumul emag-ului sau al altui retailer și pentru că sunt mic merit prețuri mari. Nu e prima oară când primesc, de exemplu, de la firme de distribuție din România niște prețuri “speciale pentru distribuitori” mai mari decât cele de la end-user de pe site-ul emag. Ești firmă mică? Plătește, tată!

Ani de zile am plătit un preț mai mare pentru niște servicii ok, ani de zile le-am dat feedback gratis (pe sistem și livrări) și răspunsul lor într-un final a fost o grilă de prețuri mărită așa ca pentru ăștia mai mici și mai pricăjiți. Am primit la pachet și un băiat așa mai superior care mă trata la înălțimea lui ca pe o firmă ascunsă sub mocheta de la intrarea în clădire.

Oricum, sunt foarte mulțumit de colete-online. Am trimis colete prin același curier pentru care ei îmi cereau 129 lei și pe care le-am trimis prin colete-online cu 23 f..g lei!

Și exemplul de astăzi care m-a și convins să scriu acest articol, un plic subțire cu 6 foi de hârtie trimis din sectorul 1 în sectorul 1, cu livrare a doua zi.

Prin contract direct 28,01 lei + TVA. Adică 33,33 lei.

Prin colete-online, tot prin ei, 17,23 lei cu tot cu TVA.

Care e logica să primesc prin contract direct un preț dublu? Habar n-am. Poate le convine să externalizeze managementul clienților mici și amărâți, deși nu prea îi deranjam în general. În fine, problema lor.

Oricum, vă recomand maxim să vă mutați pe soluțiile de mai sus. S-ar putea să aveți niște surprize interesante vis a vis de prețurile speciale primite în contractul direct. Eu, de exemplu, după o lună cu colete-online am primit și un discount suplimentar de 5% de volum. Cumva neașteptat pentru că eram mulțumit și așa.