Cu pandemia asta, o dată cu transferul vieții noastre din offline în online, s-au intensificat și atacurile în această direcție. Utilizăm din ce în ce mai multe servicii online, ne conectăm cu prietenii, ne distrăm online, consumăm conținut și ne împărtășim gândurile pe internet.

Computerul nostru devine în același timp și un terminal de pe care accesăm minuata lume virtuală și un spațiu de lucru unde stocăm documente muncite de noi și o zonă în care ne stocăm amintiri foto și video și o casă a noastră unde ne organizăm electronic cum putem. O casă pe care o vrem împărtășită cu familia și prietenii dar în care nu am vrea să pătrundă și intruși veniți de pe minunata noastră conexiune la internet.

Bitdefender spune că în perioada asta atacurile informatice au crescut de 5 ori. Nu cu 10%, nu cu 50%, avem de 5 ori mai mai multe atacuri bazate în mare parte pe acest necunoscut subiect pe nume corona virus și pe panica ce-l însoțește. Google a raportat că mesajele de tip spam au crescut în perioada asta cu 350% și filtrează 240 de milioane de mailuri pe zi de acest gen. Se pare digitalizarea asta cumva forțată de împrejurări a reorientat și infractorii.

Bine, eu personal nu-s atât de panicat pentru că de câțiva ani sunt înconjurat de soluții Bitdefender și stau relaxat. Cei care sunt alături de acest blog de multă vreme știu că am și 3 Box-uri și am soluțiile lor prezente și în viața profesională și în cea de artist al tastaturii și în cea personală.

Anul acesta se lansează un nou produs care deși, în mod firesc, trebuia să poarte un început de nume cu Bitdefender 2021, se va chema simplu Bitdefender Total Security / Mobile Security etc. De ce? Pentru că lucrurile evoluază rapid și inovația se reflectă în produs în timp real pe măsură ce noi funcționalități sunt dezvoltate. Practic ce vei achiziționa sau ce ai deja instalat pe computer va fi tot timpul la capacitate maximă și nu va mai exista versionare.

Produsul se adaptează acum noii normalități și pe lângă protecția la noile tipuri de atacuri oferă și unelte de detectare a dispozitivelor vulnerabile din rețea și un detector de erori de configurare care pot duce la scurgeri de date sau dechide portițe pentru atacuri informatice. În plus, au îmbunătățit mult o funcționalitate care-mi face mie viața mai ușoară având multe computere pe mână în administrare, o unealtă OneClick Optimize care face curățenie prin diverse chestiuni cum ar fi: registry, junk, fișiere temp, istoric de browsing etc. Chestiuni care în timp, dacă nu-s întreținute cu grijă, duc la scăderea performanței unui sistem. Practic, vine la pachet și cu o metodă de îmbunătățire a performanțelor.

Și pentru că vorbim de performanțe, aici n-am de spus decât poza de mai jos:

Avem și un discount asociat cu această lansare, discount care se obține prin completarea unui quiz educațional destul de simplu dar și util. Bine, prima întrebare m-a panicat o secundă. Am avut tendința să mă ridic de pe scaun să mă duc să văd ce a pățit soția (Ana) la laptop. 🙂

Quiz-ul îl găsiți aici și are ca final, după cum spuneam, și un discount.