Începe distracția pe bune cu jocurile de noroc online

  Zi-mi tu primul dacă ți-a plăcut acest articol.

Jocuri de noroc online? În România încă nu. Trebuie să fii autorizat ca să operezi așa ceva. Și guess what? Deşi de vreo 4 ani (în urma „ameninţărilor” primite de la UE) legea s-a schimbat şi teoretic jocurile de noroc online au devenit legale, până astăzi nu s-a emis încă nicio autorizare în acest sens, niciunui provider de jocuri de noroc.

Mai mult decât atât, acum câteva săptămâni Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc a început o acțiune, să zicem, puțin mai dură. A început să solicite providerilor de net să restricționeze accesul la site-urile care oferă acces la jocuri de noroc românilor. Indiferent de unde sunt hostate în lume, din România nu vor mai putea fi accesate. S-au emis documente pe această temă. Găsiți doua link-uri mai jos.

Partea nasoală este că au solicitat și adresele de IP a celor care au accesat aceste site-uri. De ce? Probabil pentru că în România e infracţiune să joci jocuri de noroc online dacă nu sunt autorizare aici (autorizarea prin Malta sau Gibraltar nu e suficientă). Ce o să facă cu ele? In practică, nu prea au ce. Ar trebui să le dea mai departe la poliție care ar trebui să înceapă niște anchete.

De ce nu se emit autorizații pentru astfel de site-uri? Foarte pe scurt, pentru că la depunerea dosarului de autorizare ai nevoie de un contract cu un operator de monitorizare a pieței. Surpriză, nicio companie si nicio autoritate de stat nu a dorit să se ocupe de asta (se pare că investiţia necesară nu era chiar mică, iar veniturile nu erau chiar mari). Așa că, până la înființarea, în cursul anului trecut a Oficiului, în lipsa unui astfel de operator de moitorizare, statul nu a primit nicio cerere de autorizare. Ceea ce a avut ca rezultat – exact 🙂 – zero provideri de jocuri de noroc online autorizaţi în România.

Oricum, treaba asta îmi amintește un pic de ACTA și de cum ar fi fost obligați providerii de net să raporteze și să restricționeze. Na, că se-ntâmplă. 🙂

Screen Shot 2014 01 24 at 13 38 11

Cele două documente: aici și aici.

Fii la curent cu ultimele articole! Descarcă aplicația RazvanBB!
 • Google Play
 • App Store

5 comentarii

 1. Si de ce ma rog se facea reclama pe posturile tv „de sport” la Porcher Stars Net ?
  Hai sa aud ? La asat nu e nevioe de viza de publicitate ? Nici la gunoaiele alea de teleshopping ?
  Sa vedem ce or sa faca cand pe lista vor fi sedii de politie, prefecturi, primarii.
  Am facut o mirosire la un noment dat ? Cine ra mare seeder de chestii interzise? O circa de politie!

  Cine a platit publicitatea aia ? Cine a regionalizat-o ? Cine a difucat-o ? In ce scop ?

 2. @URSUL ai ucis limba romana!

  Este o propunere legislativa amanata de n ori pana acum, ONJN vrea sa restrictioneze accesul catre site-urile de poker online pentru a-i obliga pe acestia sa-si ia licenta de functionare in Romania. Vor probabil sa vada si despre ce numar de jucatori este vorba pentru a stabili nivelul taxelor, este destul de logic.

 3. Pe PokerStars.net iti prezinta doar jocurile cu bani virtuali. Deci acolo practic nu e un joc de noroc, pentru ca nu bagi bani reali.

  Site-ul cu bani reali e PokerStars.com si te vor convinge apoi sa treci de la virtual la real.

 4. Tocmai am intrat pe un site cu o poza funny si drept multumire mi-a mai deschis o fereastra cu un site de jocuri de noroc. Asta inseamna ca intru sub incidenta legii? Deci nu vad cum m-ar putea acuza de ceva daca accesez un astfel de site.

 5. Bine ca e pokerstars.tv in lista aia si .eu nu 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Politica de confidențialitate. În cazul în care vei bifa opțiunile de mai jos poți oricând să te dezabonezi prin butonul "dezabonare" din fiecare mesaj sau scriindu-ne la contact@razvanbb.ro.