Dacă ăsta era un lucru care mă mai ținea atașat de iPhone, faptul că vorbeam cu prietenii pe iMessage, de astăzi încep să mă bucur din ce în ce mai mult de Samsungul meu.

Pentru cine nu știe, iMessage este un sistem de instant messenger de la Apple care se integreaza frumos cu aplicația de sms-uri. Ce face? Practic poți trimite mesaje, poze și filme peste 3G (adică peste internet) fără a plăti taxa de SMS la operator.

Astăzi am avut o surpriză. O conversație dintre mine și o prietenă s-a livrat în totalitate pe iphone-ul soției. Dar știți cum? Ca în aplicațiile alea care monitorizează ce fac copii tăi pe telefon. Tot ce am discutat eu cu gagica respectivă apărea instantaneu și pe telefonul soției.

De ce sa-ntâmplat asta? Pentru că și telefonul soției este configurat cu același cont de la Apple ca și telefonul meu. Doar n-o să plătim de două ori aceleași aplicații doar pentru că avem două iphonane, nu?

Până astăzi totul a mers perfect cu acest sistem de imessage. Se lega de numărul de telefon și știa exact unde să livreze mesajele. Acum văd ca au îmbunătățit sistemul și livrează unde apucă. Cine știe unde au mai ajuns mesajele mele.

De astăzi renunț la imessage… aviz tuturor celor care vorbeau cu mine pe acest sistem minunat. Vă recomand și vouă același lucru. Cine știe ce drame iscați chiar dacă vorbiți în glumă cu cineva.

Pentru curioși… nu, nu am divorțat. 🙂 Conversația era despre o ieșire la masă pe care o anulam și despre care soția știa deja.