Pentru că application store-ul este plin de

  • 737 aplicații de tip fart (da, se pare că cineva vrea așa ceva!)
  • peste 1000 de aplicații din clasa awesome
  • peste 1000 de aplicații din clasa great
  • peste 1000 de aplicații din clasa fantastic
  • peste 1000 de aplicații din clasa latest
  • peste 1000 de aplicații din clasa incredible

Pentru că application store-ul e o piață cu nenumărați clienți dar care arată ca un bazar cu jucării chinezești colorate.

Pentru că singurele criterii după care ai putea recunoaște o aplicație bună este să fi auzit de ea pe altă platformă (pc de exemplu) sau să fie mai scumpă față de medie (dar nici atunci nu e sigur).

Pentru că de câteva ori am încercat să-mi recuperez banii pe aplicațiile abia cumpărate și am fost ignorat.

Am decis, de câteva săptămâni, să nu mai cumpăr aplicații decât dacă este absolut nevoie.

M-am atașat foarte mult de o aplicație care se cheamă AppShopper. Dacă la un moment dat din viața mea mi se pare că o aplicație este ceea ce mi-ar face ziua respectivă mai frumoasă, o bag în wishlist în această AppShopper. Băieții sunt drăguți și mă anunță instantaneu (prin push) în momentul când una dintre dorințele mele devine gratis sau îi scade prețul. Producătorii de jocuri fac foarte des promoții prin oferirea spre download gratis timp de 1-2 zile.

Astfel ei mă ajută să nu mai arunc banii pe prostii și eu îi ajut să crească în topurile care au la bază numărul de descărcări.

Nu e singura aplicație de acest gen.

Pentru maniaci, AppShopper are și un tab cu cele mai populare aplicații la care se poate adăuga un filtru de tipul „Price Change”.

Există și aplicații care-și merită banii. Un exemplu recent este Trainyard. Autorul și-a dat demisia de la corporația unde cu succes trudea, după 500.000 de download-uri. Aplicația costă 99 de cenți americani. Application store-ul este o cale spre îmbogățire și visul oricărui om cu idei.

P.S. Sunt sigur că cele spuse mai sus sunt valabile și pentru celelalte store-uri de pe celelalte platforme (Android, WP7, etc.)Ce mai cauta lumea pe google (lista generata automat):
  • vreau sa cumpar bani in joc gratis