La Arad, poliția găsește o poză pe Facebook în care un autocar depășește pe linie continuă în curbă și îi suspendă permisul șoferului pentru 30 de zile.

La Suceava, poliția primește o filmare cu un merțan care depășește pe linie coninuă în curbă fără vizibilitate și e la o milisecundă de tragedie și poliția ne povestește că nu au ce să-i facă.

Filmarea o găsiți și aici pe youtube.

Acum nu știu ce să zic. Mie-mi e că dacă începem să sancționăm folosind filmările de pe camerele de bord și telefoane o să o dăm în extrema cealaltă cu un val de înregistrari, unele scoase din context și altele poate trucate pe care cineva va trebui să le analizeze și să deschidă o anchetă în acest sens. Și nu mă înțelegeți greșit, de când am inventat Trafictube îmi doresc cu ardoare ca șoferii pe care-i filmez făcând mizerii să fie sancționați. Nu există om mai frustrat decât sunt eu în trafic când văd șmecherii care fac pipi pe regulile de circulație și legea, ignoră polițiștii și își bat joc de noi cei care mergem corect.

Și da, un filmuleț de acest gen poate fi trucat destul de ușor, am demonstrat-o acum 8 ani când nici nu prea mă pricepeam la editare video:

Așa că omologarea camerelor și cineva care să certifice că înregistrarea este cea originală constituie împreună încă o necesitate.