razvanbb

joi, 17 octombrie 2019

O dată pe zi văd un nesimțit care depășește coloana și care stă să-i explice, de la înălțimea SUV-ului, polițistului din intersecție că el nu a greșit cu nimic.

O dată la două zile văd un nesimțit care nu oprește la semnele polițistului din intersecție și singura reacție a acestuia este să se ia cu mâinile de cap.

O dată la trei zile văd câte o mașină oprită, un polițist care completează un proces verbal și încă doi prieteni ai șoferului care filmează cu telefoanele mobile sfidător în nasul polițistului.

O dată la patru zile văd câte un nesimțit care înjură polițistul și pleacă fără să pățească nimic.

O dată la cinci zile mă gândesc în ce hal a ajuns această instituție din punct de vedere respect din cel mai simplu motiv: nu-și fac treaba pentru care sunt plătiți să o facă.

O dată la șase zile mă îngrozesc de câtă lipsă de respect există în România față de lege pentru că nu mai există o instituție care să o impună. Și nu mă refer doar la trafic.

O dată la șapte zile mă gândesc la ăilalți care nu știu decât să dea cu gaze la ordinul partidului.

Și gata săptămâna.

5 comentarii

Vrei să susții razvanbb.ro și să ai acces la conținut exclusiv?
Am un abonament pe Patreon pentru tine!
Click aici și lovește-mă cu susținerea ta! Sunt pregătit pentru asta! :)

Abonare la newsletter

Politica de confidențialitate. Poți oricând să te dezabonezi prin butonul "dezabonare" din fiecare mesaj sau scriindu-ne la contact@razvanbb.ro.

Afișaj retractabil număr telefon pentru parbriz - Vetter

Produs din oferta E-Day.ro

34,99 lei

Vezi detailii

5 comentarii

 1. Te-ai întrebat vreodată care-i motivul pentru care Poliția nu se bucură de încrederea cetățenilor? Iar acest deficit de încredere s-a accentuat după demilitarizarea instituției, când criteriile de selecție la accederea în sistem s-au depreciat, când lipsa controlului managerial s-a acutizat, când nu există săptămțână în care media să nu devoaleze infracțiuni grave săvârșite de către „oamenii legii”, când funcția „auto-cleaner” s-a blocat la MAI, când ………
  Să-ți reamintesc că respectul cetățeanului pentru polițist nu se impune cu bâta?
  Știi că în celelalte țări europene greul luptei cu manifestanții îl duc polițiștii, nicidecum jandarmii, funcționarii publici, la moment de criză, au apelat la militarii jandarmi pentru a fi salvați de furia mulțimii?
  Iar că reacția (nu acția) jandarmilor la 10 august a fost perfect legală,în condițiile existenței unui miting neautorizat, cu accentuat caracter violent, protestanții forțând intrarea în sediul guvernului? Participarea la un asemenea miting a fost asumată de către fiecare protestant, de către fiecare părinte care și-a făcut „scut” din propriul copil.

  • N-am zis ca trebuie ceva impus cu bata. Am zis ca trebuie sa aplice legea in cazul in care un cettean savarseste o infractiune. Ceea ce, din ce vad eu pe strazi, nu se mai intampla. Ba chiar cetateanul il sfideaza pe politist. Nu inteleg de ce nu mai aplica legea, de ce nu amendeaza incalcarea legii… aici nu inteleg eu comportamentul politistului.

  • @Dan, rolul Jandarmeriei este sa previna violenta si sa calmeze spiritele, nu sa provoace.

   Dar indiferent cine a fost vinovat la 10 August, nu inteleg ce legatura are asta cu politistii care nu isi fac treaba.

  • Ba da.. cu bata se impune. Ma rog.. nu in sensul propriu. Nu e respect, e frica. E frica de o amenda cat salariul, e frica de o noapte in arest, sau de o luna-doua. Sa nu crezi tu ca europenii, sau strainii in general, sunt altfel decat noi. Adu-i aici, si in scurt timp se vor comporta la fel. Cum si animalele noastre, odata trecuti granita, se comporta altfel. Nu mai arunca hartii pe jos, nu mai trec pe rosu.. etc.
   Problema e nu ca nu exista legi si sanctiuni suficiente, ci ca politita nu isi face treaba. Deci ala trebuia sa ramana fara permis 3 luni instant.. dat prin statie, oprit la urmatorul semafor. Ca doar nu ai pe unde sa fugi in Bucuresti la ora de varf. Sau luat numarul si luat de acasa. Dar cine sa faca asta? Poate sunt putini, poate nu au dotari, dar impresia mea este ca de fapt ii doare in cur. Si pe ei, dar mai ales pe sefii lor.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.