Am încercat tot ce se putea pe lumea asta și am cumpărat cuțite de la cele mai ieftine până la cuțite recomandate de tot felul de chefi celebri. Nu există cuțit care nu trebuie ascuțit. Așa că de câțiva ani tot caut o soluție salvatoare. Într-un final am găsit-o. 🙂

Am încercat o versiune electrică cu piatră

IMG_4317.jpg

Practic un mini polizor. Din păcate, nu face decât să “ciupească” cuțitele. Piatra aia nu este uniformă și nici nu are o poziție fixă. Strici garantat cuțitele.

Am încercat versiunea clasică cu băț

IMG_4320.jpg

Nu am reușit să prind mișcarea și mi se pare și cumva periculos.

Am încercat și versiunea cu discuri

discuri.jpg

Nu mi s-a părut că se întâmplă nimic. Ba chiar mi se părea că se tocesc.

Am găsit soluția într-un final

IMG_4319.jpg

E o versiune cu o piatră rotativă în interior care este poziționată într-un anumit unghi.

După câteva zile de ascuțit în fiecare dimineață înainte de a tăia mezelurile mâncarea sănătoasă pentru micul dejun, acum am cele mai ascuțite cuțite din lume.

Ascutitor cutite.gif

Recomand folosirea acestuia la marginea blatului (nu ca în gif-ul de mai sus) ca să nu zgâriați marginea blatului cu vârful cuțitului.

Așa că este cea mai bună variantă din acest moment. Nu e greu de folosit și în câteva zile rezultatele sunt fantastice. Lama este ascuțită uniform și tăiați orice cu ușurință. Este produs de Fiskars și costă 67 lei.

Cuțite ceramice

Aici am o problema. Nu am reușit să le ascut cu nimic. Orice încercare de a le ascuți cu oricare dintre dispozitivele de mai sus a dus la distrugerea lamei. Știu că se zice că nu trebuie ascuțite dar credeți-mă pe cuvânt că se tocesc. Am vreo 5 bucăți care s-au tocit în juma’ de an. Nu mai zic că nu pot fi folosite cu alimente mai dure. Am făcut franjuri un cuțit ceramic în procesul de tăiere a unui ananas (bine, nu eu personal… dar în familie 🙂 ).

 Ce mai cauta lumea pe google (lista generata automat):
  • dispozitiv ascutit cutite
  • sisteme de ascutit cutite
  • statie ascutit kaufland pareri