Câinele este soluția. Da, animalul ăla pe care trebuie să-l ocolești pe drum pentru că el nu are cum să știe regulile de circulație pentru că este dintr-o altă societate a patrupedelor și nu știe să citească.

Am ocolit câțiva câini în acest weekend, câini tolăniți în mijlocul drumului, câini care traversau pe diagonală fugărind niște puicuțe sau câini care vânau roți în mișcare și mi-am dat seama ca asta e soluția…

Pe un câine nu ai cum să-l convingi că traversează ilegal. El vede un os și se repede la el. Este mânat de instinctul animalic de supraviețuire. Trebuie să-l ocolești și să-l ignori. Trebuie să ai grijă deoarece pentru el asfaltul nu însemnă decât un loc în care se termină iarba, iar semnele de circulație sunt toaleta lor publică. Exact ca papagalii ăia care nu respectă nimic în trafic fie el semn, semafor, bandă, coloană sau desenele alea de pe asfalt.

Așa sunt și ei ca niște câini pierduți pe șosea, mânați de instinct, iar dacă-i claxonezi încep să latre la tine așa cum fac și câinii ăia care mârâie fioros la roată.

Nu ai ce să le faci. Trebuie să-i ignori. Trebuie să-i ocolești și să-i tratezi ca pe niște obstacole pe drum. Atâta pot ei (câinii și papagalii care ne-ncurcă în trafic).

Trebuie doar să ne imagină că sunt niște câini, nu pot mai mult, nu au o educație și au niște limitări peste care nu pot să treacă. Niște patrupede…