Și cartierul vostru a ajuns poligon auto pentru școală?

14 - uite că lumea apreciază acest articol. Zi-mi și tu dacă ți-a plăcut.

Că al meu așa arată. Nu mai știu pe unde să mă strecor, ce străduță să mai abordez și ce strategie să mai adopt ca să mă feresc de mașinile de școală.

Am și marele ghinion să stau pe o porțiune de stradă care are în ambele capete intersecție din aia cu prioritate în curbă.  Și nu vă imaginați câtă instrucție fac instructorii cu elevii lor în intersecțiile respective. Se opresc să studieze dunga neagră de pe semn, să analizeze intersecția și triunghiurile de pe celelalte străduțe și să facă o compunere pe tema cine și de ce trece mai întâi. Și cel puțin o dată la două zile întâlnesc 5-6 mașini de școală în intersecțiile alea care vin din direcții diferite. Zici că-i manifestație. 🙂

Și am încercat și pe străduțele laterale și e mai rău. Sunt peste tot. Nu merg după un tipar prestabilit. Ba mai mult străduțele laterale înguste sunt și o oportunitate unică să exerseze parcarea laterală. Vă zic, este mai rău decât să te întâlnești cu mașina de gunoi care a venit la colindat.

Și când e zi de examen este dezastru. Din fericire pentru mine își stabilesc sediu pe alte două străduțe. Nenorocesc pe alții. Sunt parcate mașini de școală toată ziua pe trotuar, în trotuar, pe benzi, în intrările în curți și pe spațiul verde. Îmi e greu să mă strecor și cu trotineta pe acolo. Îmi e milă de vecinii mei de cartier. Și partea cea mai nasoală este că atunci când dau proba merg încolonate vreo 5-6 mașini în spatele celui care dă examen. Și nu ai cum să-i depășești că stau lipiți ca un tren în Gara de Nord. Și mai trec și pe roșu ca să nu se piardă de cei din fața lor cu elevul la volan, desigur.

În concluzie, doar eu am problema asta sau e la fel în toate cartierele? 🙂

PS Da, și eu am făcut școala și și eu am încurcat pe alții. Știu că nu există altă soluție. Dar trebuie să mă plâng și eu cuiva! 🙂Ce mai cauta lumea pe google (lista generata automat):
 • poligon auto cluj
Fii la curent cu ultimele articole! Descarcă aplicația RazvanBB!
 • Google Play
 • App Store

11 comentarii

 1. Da, si la mine in cartier e la fel 🙂

 2. Salut Răzvan,

  Traseele de circulație și orele sunt reglementate de poliția de sector.
  Intereseaza-te sectiei de care aparții și vei obține aceste informații.

  Daca sunt încălcate aceste regului poți să faci poze și să depui plângere.

  Cu stima,
  A.C.

 3. Din parcarea din fata blocului meu se pleaca la examenul auto, dar in cel mai mare oras alt provinciei, ca si numar de locuitori.
  Norocul meu? Nu am masina 😉

 4. Traseele pe care ar trebui să meargă mașinile cu „școala” sunt clar specificate de către poliția rutieră. În mod normal, dacă poliția rutieră găsește vreo mașină „școala” pe o stradă pe care nu are ce căuta, cineva ia amendă. La fel este și cu zilele în care se dă examen: polițiștii de la poliția rutieră le spune instructorilor unde să aștepte (locul de plecare pe traseu pt fiecare „elev”), din cauza aceasta stau la coadă, parcate, câte 10 mașini.

 5. Asa e si la mine in cartier! Sunt din Iasi iar examenul auto pleaca de la mine din cartier, la o distanta de o statie de tramvai.
  Asadar e plin de masini scoala! Si am si niste stradute inguste in zona, cu doua benzi, din care o banda e ocupata in general cu masini parcate.

 6. Cand am facut eu scoala aveam traseul ‘de baza’ pe la Domenii.
  Dar imi amintesc ca am prins ceva dimineti prin Lujerului, Obor, Iancului si Stefan cel Mare… ma ducea instructorul pe unde avea chef.
  Ma bucur sa aud ca acum e reglementata treaba, chiar daca are ca efect inghesuisla in anume cartiere

 7. Eu am facut scoala de soferi acum 6 ani in Cluj Napoca da sincer tot Clujul l-am cutreierat.Instructorul ma suna sau sunam doar de unde sa ma ieie…(pentru cunoscatori Billa sau Zorilor)

 8. Salut, Răzvan!

  Îndrăznesc să las aici o inițiativă civică a GIC Bucureștii Noi: https://www.gicbn.ro/scoala-de-soferi/. Poate ajung pe aici oameni din zonă și vor să ni se alăture în demersurile noastre către autorități pentru o mai bună reglementare a activității școlilor de șoferi în zonă.

  Noi, membrii GIC Bucureștii Noi, coordonați de un responsabil de inițiativă, milităm împotriva traficului cauzat de școlile de șoferi în cartierele Bucureștii Noi, Dămăroaia și Pajura și chiar am expus problema autorităților și prin petiții, și prin discuții față în față (link aici: https://www.gicbn.ro/mobilitate-urbana/).

  Sunt curios dacă în zona ta există astfel de inițiative. În caz că prezintă un real interes pentru tine, ai aici lista grupurilor de inițiativă din București: http://reteauacivica.ro/blog/category/membri-rcb/. Poți verifica dacă există vreun grup civic/asociație ce reprezintă zona și apoi dacă s-a făcut vreun demers în această problemă.

  Mulțumesc!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Politica de confidențialitate. În cazul în care vei bifa opțiunile de mai jos poți oricând să te dezabonezi prin butonul "dezabonare" din fiecare mesaj sau scriindu-ne la contact@razvanbb.ro.