Am fost ieri și m-am jucat la sediul BMW cu niște ochelari de augmented reality prin care puteai să vezi noul BMW X2 pe masa ta din sufragerie. Modelul 3D prezentat este extrem de detaliat în sensul că poți să-ți bagi capul în mașină să vezi bordul și toate accesoriile. Arată genial. Din păcate este ceva ce trebuie experimentat. Cuvintele mele n-au cum să vă convingă.

În paralel au ales să facă și o lansare prin snapchat și uite așa, pentru prima oară în viață, am ajuns să fac ceva util cu snapchat-ul.

Dacă adăugați poza de mai jos din menu Add Friends -> Snapcode veți putea folosi un BMW X2 pentru a compune o poză folosind AR.


Rezultatul mai jos:

Modelul folosit în Sanpchat nu permite, din păcate, să vezi și interiorul dar este un experiment interesant să vezi cum arată mașina prin ecranul telefonului tău. 🙂

Și un citat din comunicat:

BMW şi Microsoft au dezvoltat o aplicaţie de realitate augmentată pentru noua campanie BMW X2 folosind HoloLens. +++ BMW România – singura ţară din regine care găzduieşte BMW X2 Holo Experince Tour în perioada 19 ianuarie – 4 februarie. +++ Este unul dintr-o serie de proiecte high-tech pe care BMW le-a pregătit pentru lansarea noului model şi care subliniază poziţionarea exclusivă a noului model.

 

Continuarea o găsiți în comunicatul de presă oficial de aici.