Vecina mea cea „iubitoare de pisici” are vreo 12 feline maidaneze. Dintre astea doar una este pisică și restul sunt motani. Așa s-a nimerit să fie doar una de sex feminin și restul masculi feroce. Toate cele 12 sunt pisici sălbatice în sensul că nu se apropie de oameni, se plimbă prin curțile vecine și se întorc acasă la ele doar când le dă de mâncare tanti sau peste noapte când dorm într-o dugheană improvizată. Au și câine ca nu cumva să confunde curtea lor cu o litieră. Litiera lor este una verde, bine întreținută și se găsește în curțile din jur.

Revenind la Overpisi, pentru că așa a fost botezată de copilul meu cel mic, este singura care nu a fugit de noi când am încercat să o alungăm ca pe suratele ei și cumva ne-am împrietenit. În sensul că stă pe lângă noi dar nu se apropie de noi și la cea mai mică mișcare fuge. Cu timpul am început să-i mai dăm și de mâncare pentru că este tot timpul slabă și jigărită. Probabil că se bate cu ceilalți motani pe mâncare, motani de două ori mai mari decât ea. Când nu e amărâtă și jigărită este gestantă. Da, tocmai a avut pui acum o lună (îi aud mieunând de peste gard) și acum este în călduri. Este în călduri și automat miaună în acest sens notificând masculii din grup că are nevoi, masculi care o hărțuiesc și cum se-ntoarce cu spatele cum sar pe ea. Se urcă pe ea și o prind de gât sau de ceafă și nu-i dau drumul până nu rezolvă problema. Are blana făcut ferfeniță în jurul gâtului și este sătulă de colegii ei de curte. Îi scuipă dar și miaună a călduri în același timp. Doi dintre motani sunt sigur puii ei de anul trecut din primăvară. Ăia sunt cei mai agresivi cu ea. De ceilalți nu știu dar am o vagă bănuială că-s tot urmașii ei.

Practic de trei zile avem program. Ieșim pe rând în curte și alungăm motani cu furtunul cu apă, motani care sunt din ce în ce mai agrezivi. Am montat stropitori cu senzori să o apărăm pe Overpisi de propria familie de prădători sexuali. Ea săraca se refugiază la noi în curte, pe pervazul de la bucătărie și știe că o apărăm. Dar, fiind sălbatică, nici nu vrea să se apropie de noi să o ajutăm. Îi dăm de mâncare și este înfometată rău pentru că nici nu se poate apropia de mâncarea de la ea din curte pentru că sar ăia imediat pe ea.

Eh, după cum spuneam, asta facem noi de două zile. Practic avem grijă de pisica vecinei care atât înțelege din creșterea și îngrijirea celor 12 pisici (plus puii care încă stau în coteț).

Ne-am gândit inclusiv să o ducem să o castrăm dar cred că singura variantă să o prindem este să ne cumpărăm o capcană de pisici și să sperăm că o prindem pe ea… Nu reușim să ne apropiem de ea nicicum.