Vă rog eu frumos. În ultima vreme văd că s-a instaurat dreptatea de mașină. Eu am mașină, sunt mai puterinic, pot să te omor… dă-te bă pietonule din fața mea. Avem autococare care derapeaza și evită în ultima secundă pietoni și avem fugăritori de bicicliști care traversează perfect regulamentar pe trecerea de pietoni.

În intersecția de lângă blocul unde locuiesc, văd în cele zece minute cât fumez o țigară cel puțin trei pietoni fugăriți pe trecere de tot felul de domni și doamne nervoase. Unii mai și claxonează supărați.

Frați șoferi, până una-alta, conform legii, pietonii au prioritate pe trecerea de pietoni. Haideți să facem ceva și să ne calmăm. Știu că unii se mișcă lent și unii aleargă și asta ne poate scoate din sărite. Mă gândesc că asta cu alergatul tot de la acest obicei de fi fugăriți li se trage.

Astăzi un domn mă ratează la milimetru pe trecerea de pietoni. Reușește să-mi lovească doar sacoșa cu mere cu aripa. Credeți că a oprit să vadă dacă s-a-ntâmplat ceva? Cred că nici nu m-a văzut, vorbea la telefon, avea altă treabă mai importantă. Era un domn cu un golf gri B 122 STS (sau 221 STS nu am retinut exact). Am o vagă impresie că știu și de la ce companie sunt aceste numere.

Domnilor polițiști, ieșit vă rog la vânătoare. Nu e chiar bine ce se-ntâmplă.

PS Și eu am avut permisul suspendat acum mulți ani pentru neacordare de prioritate la pietoni. Și eu m-am enervat atunci pentru că respectivul abia pusese piciorul pe trecere când am trecut eu prin dreptul lui. Dar ce se-ntâmplă de ceva vreme în București cel puțin este un fel de haos.

UPDATE

Cineva mi-a amintit de următorul clip în care mă intersectez de două ori cu același pieton în vârstă.