Este ca agenda aia mică de piele pe care o ai în buzunarul interior de la costum când te duci la o întâlnire importantă și mai cu stil.

Întrebarea este: e o tabletă mai mică sau un telefon mai mare? 🙂

Eu aș merge pe o tabletă mai mică. O tabletă cu stil pentru care nu ai nevoie de o geantă sau o mapă mai mare ca să o cari după tine. E un ecran suficient de mare care-ți permite să-ți iei notițe, să te dai pe net comod și să vezi mailurile cum trebuie fără a fi nevoit să tot dai scroll până uiți ideea inițială a mesajului.

Ai altă prestanță în momentul în care o scoți pe masă și-ți notezi scurt sumele la o întâlnire de business. Nu-ți instalezi pe masă ca șmecherul tableta pe suportul oferit de husa de protecție. E un accesoriu discret care-ți dă un anumit statut. Asta dacă nu-ți pui jucăria la ureche și o folosești pe post de telefon. Momentul ăla ar fi un pic penibil. 🙂

Apropos de notițe, samsung galaxy note are și un mic pen care-ți permite să eviți momentul nasol în care desenezi schița cu degetul pe tableta ta super șmecheră. E diferența între a mânca cu mâna și a folosi o furculiță.

Asta cu stilul este punctul forte al acestui gadget. În rest e o tabletă cu android care merge destul de repede, filmează HD 1080p, are GPS, WiFi, 3G și ce alte acronime vă mai trec prin cap. Nu aș putea s-o folosec pe post de telefon din motive de imagine (proprie 🙂 ).

Deși inițial am râs, începe să-mi placă din ce în ce mai mult modelul ăsta de ecran. Este foarte comod de manipulat și vezi un pic mai bine lumea virtuală prin ecranul mare. Mă tentează din ce în ce mai mult. 🙂

Am făcut și un clip, desigur. L-am comparat cu un iPhone 4S și cu un iPad vintage (așa pentru dimensiuni).

Am făcut și niște teste side by side cu camera video/foto. Referitor la sistemele de operare nu are rost să facem comparație. Ambele au ajuns la un grad de maturitate suficient de bun încât să nu mai conteze. Deja acum este doar o chestiune de cum ne simțim noi mai bine sau de cu ce am fost învățați. Te poți adapta foarte repede și la Android și la iOS 5. Deja nu mai contează. Acum totul ține de mașinăriile de marketing.

Se găsește de cumpărat la emag: Samsung Galaxy Note N7000. Ei îl au sub denumirea de telefon mobil. Eu nu sunt de acord. E doar o tabletă cu stil. 🙂