Pentru că noua noastră pasiune în familie este de câteva luni game room-ul care are în centrul atenției un PS4 Pro și pentru că nu aș vrea să vă bombardez prea des cu acest subiect, m-am hotărât să scot cel mult o dată pe lună un raport scurt cu ce m-am mai jucat nou și cu ce accesorii m-am mai jucat.

Bravo Team (VR)

Revelația lunii în materie de VR. Este un shooter în VR care poate fi jucat cu Playstation Move dar e păcat. Se joacă cel mai mișto cu Aim Controller-ul din dotare. Te simți cu arma în mână. O pui la ochi, țintești și tragi. Senzația de „ești în mijlocul luptei” este senzațională.

Jocul nu este un shooter clasic în care te deplasezi tu în orice direcție. Ai niște puncte predefinite pe hartă unde te poți muta și de unde poți să te lupți cu inamicii. Este extrem de intens.

Jocul poate fi achiziționat de pe:

După cum spuneam se poate juca și cu Playstation Move dar trebuie să ții controlere într-o poziție ciudată ca și când ai ține o armă în mână. Senzațiile sunt mai tari cu un Aim Controller.

Frantics

Un joc absolut stupid din punctul meu de vedere dar pe care l-am jucat cu copiii mei și cu prietenii lor veniți în vizită de am rupt consola-n două. E joc din ăla din seria PlayLink cu care interacționezi cu telefonul din dotare în loc de controller. Toată lumea își instalează aplicația corespunzătoare, se conectează la același WiFi la care e conectată și consola și distracția este maximă. Sunt câteva jocuri, nu foarte complicate, care țin un grup de copii ocupați destul de mult. Și își folosesc și propriile telefoane sau tablete.

Jocul este destul de amuzant și-l recomand mai ales acolo unde se adună mai mult de 3 copii să se joace sau chiar și adulți mai jucăuși.

Jocul poate fi achiziționat de pe:

Gravel

Joc cu mașini mai mult pe offroad. E un joc cu mașini în genul meu. Eu sunt fan jocuri cu mașini care pun accentul pe distracție mai mult decât pe realism. Este un joc relaxant care nu generază atât de multe frustrări cum generează un joc cu mașini super-realist. Seamănă un pic cu Flatout la stilul de condus (eu sunt cel mai mare fan în viață a jocului Flatout deși nu este un joc apreciat de publicul larg).

Poate fi achiziționat de pe:

Burnout Paradise Remastered

Un joc cu mașini open map pe care și copilul meu de 5 ani a reușit să învețe să-l controleze în 2 minute. Senzația de plimbat liber prin oraș și descoperit lucruri este foarte mișto. Ai, desigur, și task-uri, curse și alte concursuri care te pun la încercare. Grafica este la nivelul actual. E un joc care combină adrenalina cu relaxarea. În sensul că dacă vrei să te relaxezi te relaxezi și dacă vrei adrenalină ai și curse care te țin cu sufletul al gură.

E un joc cu mașini care nu are legătură cu realismul „adevăratelor simulatoare auto”. Un fel de Fast and Furious așa.

Poate fi achiziționat de pe:

Mouse pentru Playstation 4 – FragFX Shark PS4

Pentru ăștia ca mine care au jucat toată viața shootere cu mouse-ul pe PC și care iau bătaie în mod constant de la copiii lor care s-au născut cu controller-ul în mână, este accesoriul suprem pentru Playstation 4. Readuce bucuria de a juca shootere chiar și pe consolă unde cineva a decis că poți avea acuratețe din punct de vedere țintă cu un joystick minuscul.

Jucăria este practic un controller rupt în două. Partea stângă rămâne ca cea clasică de pe controller-ul de PS și cea din dreapta devine mouse. Joystick-ul din dreapta este înlocuit de mișcările clasice de mouse. Este un accesoriu licențiat oficial Sony deci nu trebuie să vă faceți griji referitor la compatibilitate.

Și în sfârșit îmi bat și eu copiii la Garden Warfare.

Am jucat mai multe shootere și funcționează perfect (gen seria Sniper Elite, Wolfenstein, Hitman)  . Singurul joc la care se mișcă foarte încet de zici că e stricat mouse-ul este pasiunea lui CostinTom Clancy’s Ghost Recon® Wildlands (nu înțeleg de ce).

Vă zic, nu a existat bucurie mai mare în viața mea alături de Playstation 4. Și vă recomand maxim și mouse pad-ul vândut de ei. Este dintr-o pânză întinsă pe o suprafață dură de plastic. Este foarte comod când te joci pe canapea.

Tot pachetul costă 125 EUR și transportul e moca:

Coletul vine din Europa cu curier în vreo 5 zile. Nu veți avea de plătit taxe vamale sau altceva.