Dacă tot apelez la terapie cu cumpărături de prostioare de la Lidl, am zis să și scriu despre ele.

Făuritorul de burgeri

Practic e un toaster cu două găuri de burgeri. Vine la pachet și cu o formă și o presă. E foarte bine construit și pare o jucărie d-aia care n-o să se strice prea curând. Cred că din motive economice și de fiabilitate nu are nici măcar buton de pornit/oprit. Îl bagi în priză și pornește, ai terminat treaba îl scoți din priză.

Are și o tăviță de scurgere pentru grăsimi care se umple l

 

a un singur rând de burgeri. La al doilea rând a început să curgă pe lângă pentru că am uitat să o golesc.

Eu pregătesc o rețetă specială de burgeri iar carnea preparată am porționat-o cu presa lor astfel încât să încapă la fix. Am congelat burgerii câte doi în punguțe și acum dacă vreau să-mi fac un burger rapid apelez la acest „toaster”.

Rezultatul este unul bun dacă te prinzi să-i scoți la timp ca să nu se usuce. Din punct de vedere culinar sunt foarte încântat mai ales că burgerul are și o crustă ușor crocantă.

Din păcate are o parte destul de nasoală pentru că nu poți să-l speli la mașina de spălat vase. Nu are părți detașabile. Trebuie să-l speli cu buretele și, pentru că nu am fost foarte atent, l-am frecat cu partea aspră a buretelui de vase și i-am dat deja jos stratul acela de teflon care face suprafața nelipicioasă.

O să mă întorc la friteuza mea cu aer cald care merge bine în soare, pe ploaie și când ninge. Pot să-i spăl componentele cu mașina de spălat vase fără să fie nevoie de frecare.

Aparatul de curățat cu aburi

Din nou, am fost destul de impresionat de construcția lui. E solid, are câteva accesorii inutile și nu are buton de pornit/oprit. Tot așa trebuie să-l bagi și să-l scoți din priză când termini treaba. Ce mi s-a părut mișto este că are un capac pe care nu-l poți deschide dacă apa din interior este încă fierbinte și mai e abur sub presiune în interior ca să nu te accidentezi ca papagalul.

Are și un recipient gradat ca să pui apă exact cât trebuie și o pâlnie ca să nu trebuiască să te concentrezi când torni apa în aparat.

Funcționează așa cum vedeți în reclamă. Da, am curățat în bai și prin bucătărie urmele alea de mizerie care se încăpățânează să nu plece la o frecare obișnuită cu o cârpă. Singura problemă este că la cam 40 de secunde trebuie să luați o pauză de încă vreo 20 de secunde să se acumuleze din nou abur pentru că scade presiunea. Nu este o transformare instantanee în abur. Este un fel de ceainic care acumulează aburi pe care îi elimini tu controlat printr-o duză.

Cel mai eficient este ca duza să fie cât mai aproape de zona pe care o cureți și asta înseamnă o suprafață destul de mică pe care poți s-o acoperi în 40 de secunde. Să nu vă așteptați să terminați toată bucătăria în câteva minute.

 

Concluzie

Ambele par niște copii mai ieftine a unor produse de pe piață, dar niște copii care nu sunt chiar chinezării din alea care se strică la primul strănut mai puternic al utilizatorului. Eu personal sunt mulțumit de achizișie mai ales că au costat undeva la o sută și ceva de lei fiecare.Ce mai cauta lumea pe google (lista generata automat):
  • mop cu aburi lidl
  • Mop cu aburi lidl pareri
  • mop cu aburi silver crest