Și e foarte mișto! O am de trei luni și am folosit-o aproape exclusiv pentru gărtar. Ea, la bază, este pentru gătit cu aer fierbinte diverse mâncăruri amestec, cartofi prăjiți și am văzut la unele bloggeritțe-gospodine că s-au lăudat cu tot felul de chestiuni dulci produse din făină.

Revenind, eu am luat friteuza pentru grătar. Văzusem atunci că are un accesoriu de tip grill care la vremea respectivă nu se găsea în România și pe care l-am cumpărat de pe Amazon. După trei luni de utilizare sunt cel mai mare fan în viață a acestui aparat de gătit. Am vrut și am reușit să pot să-mi gătesc repede un grătar să nu mai stau să comand la prânz tot felul de nebunii.

Și am reușit. Practic îmi prepar ceva la grătar, cu aer fierbinte, fără foc, fără lemne, făr gaze, fără ulei, aproape în fiecare zi. Am gătit orice vă trece prin cap: mici, cârnați, ceafă, pulpe de pui, frigărui de pui și orice altceva puneți voi pe grătar. Și durează, în funcție dacă produsul este congelat sau nu, între 15 și 18 minute.

Avantajul la nebunia asta cu jetul de aer fierbinte este că nu se scurge nimic pe rezistențe pentru că nu are nimic dedesubt. Și nu se afumă bucătăria așa ca la alte grătare clasice. E genial.

L-am folosit în weekend (am zis să experimentez pe prietenii mei) la un party unde am avut cărnuri diverse. Și a ieșit mai bine decât mă așteptam: cam 7 mici în 15 minute, 9 cârnăciori în 15 minute, două bucăți de ceafă cam în 18 minute, 5 frigărui de pui cam în 17 minute și așa mai departe. Overall toată lumea a mâncat mai repede decât se aștepta. Mai repede decât dacă aș fi făcut grătar pe lemne și cărbuni. Și lumea a fost mulțumită.

Da, poți să faci și cartofi prăjiți în ea dar, pentru că nu-s făcuți în baie clasică de ulei, nu ies ca cei mai buni cartofi prăjiți din lume. Abia acum, când au apărut cartofii roși de toamnă, am reușit să produc cartofi fragezi și crocanți. Depinde foarte mult și de ce cartofi folosești și găsești pe piață.

Toate componetele le-am spălat de fiecare dată în mașina de spălat vase și nu au pățit nimic până acum.

Mâncărurile de genul mici, cârnați sau bucățelele mai mici de carne nici măcar nu trebuie întoarse. Dacă există suficient spațiu să strecoare aerul printre ele, recipientul are o formă specială pe fund care întoarce jetul de aer și astfel mâncarea se rumenește pe ambele părți. Și nu, nu se usucă. Cred că e de la faptul că totul se întâmplă într-un spațiu închis. Și rezultatul arată bine și e și gustos.

 

Jucăria poartă numele de Philips Airfryer și eu am varianta XL ca să fiu sigur că încap chestiuni pe grătar. Costă 992 lei la eMag dar au și variante mai mici și mai ieftină până la 598 lei.

În plus, accesoriul pentru grătar, pe care l-am cumpărat eu de pe Amazon, se poate cumpăra direct de la Philips de pe site, costă 75 lei și include și 5 țepușe pentru frigărui.

Mai au un fel de tigaie ca accesoriu pe care n-am testat-o dar pe care o comand astăzi. Arată așa ca o tigaie care intră în friteuză și care are are și găurele pentru scurgere.Ce mai cauta lumea pe google (lista generata automat):
  • cum se face puiul la rotisor cu power air fryer
  • friteuza aer cald carne
  • friteuza carne
  • friteuza cu aer cald vs gratar
  • mici la fripteoză cu aercald
  • steak de vita la fripteuza cu aer cald