Deși poate nu ne place să recunoaștem public, de multe ori o carte ne pasionează pentru că trăim o aventură prin ochii personajului. Ne implicăm în evenimente descrise cu ardoare de autor, confundându-ne de multe ori cu personajul principal și ne duelăm cu oamenii cardinalului sau stăpânim universul alături de Darth Vader. Nu includem aici cărțile pe care le privim de sus ca la meci și unde ținem partea binelui. De exemplu în „Laleaua Neagră” îmi doresc doar să se facă dreptate și singurele sentimente sunt de frustrare că nu-l crede nimeni pe marele creator al lalelei negre, dar nu îmi doresc să trăiesc aventura lui că e nașpa :).

Cei de la Firebox vând o carte pe care o personalizează cum vrei tu, în sensul că personajele principale vor purta numele tău și respectiv a partenerului/partenerei. Trebuie doar să le furnizezi informații de genul nume, culoarea ochilor, culoarea părului, orașul în care locuiți, orașul unde doriți să se petreacă aventura… etc. Ei preiau informațiile le adaugă în text și-ți tipăresc frumos cartea.

Mi se pare un cadou personalizat mișto și cred că prinde bine ca si carte de concediu. Poate fi folosită și în cazuri de genul cereri în căsătorie sau o declarații de dragoste :).

În funcție de nivelul intenției, sunt definite trei cărți: varianta amuzantă și romantică, varianta cu scene de dragoste dar îndreptate către romantism și varianta hot cu scene explicite.

Mai multe detalii aici.

Concluzia: putem avea o carte despre noi în care să includem partenerul/partenera de viață sau dacă suntem singuri poate despre noi și Angelina Jolie respectiv Leonardo DiCaprio.

Răzvan D’Artagnan