Pornind de la postarea asta de pe Facebook, am descoperit o chestiune care se cheamă Universul lui Nicolae sau în franceza care ne frământă mereu în acest domeniu al produselor făinoase: L’Univers de Nicolai.

E un business care asigura, până să-nceapă criza, minunății gata de a fi coapte pentru hoteluri, restaurante și cafenele. Dar pentru că treburile astea s-au închis au ajuns la concluzia că ar fi un moment bun să se reorienteze și să furnizeze aceleași lucruri clientului final.

Ce produse au?

 • Asortiment de chifle
 • Minibaghetă
 • Asortiment patiserie coaptă
 • Tort de ciocolată
 • Tartă cu căpșuni

Tu ai comandat?

Din păcate nu. Eu personal am intoleranță la gluten și pentru mine ar fi o tortură și un efort supra-omenesc să mă abțin, copiii au niște fixații legate de micul dejun care nu includ chifle sau alte patiserii și soția servește pâine în cantități destinate vrăbiuțelor. Pentru noi, deși am avea loc în congelator, ar fi o risipă de mâncare total aiurea și nu e un moment bun să facem mișto de resurse.

You know what? Tocmai am comandat! 🙂

Ce cantități vom primi?

Mari! Cantități mari. De aceea ar fi bine să aveți loc în congelator. Dacă vă uitați în poza de mai sus cantitățile pe bax sunt:

 • 150 de chifle
 • 50 de minibaghete
 • 42 produse patiserie

Nu e chiar așa la îndemână să-ți aprovizionezi gospodăria chiar dacă pe termen lung vei avea produse aburinde la fiecare mic dejun. Feedback-ul de la cei care au testat sistemul este senzațional și cică nu și-au mai cumpărat pâine de atunci. Ai pâine proaspătă în fiecare zi, făcută-n casă, neatinsă de nimeni altcineva și un mic dejun gustos. Și avantajul maxim este că nici nu mai trebuie să ieși după pâine mai ales în această perioadă mai grea prin care trecem toți.

Așa arată cutia cu chifle primită astăzi.

Ca un exemplu, dacă vă comandați baxul cu 150 de chifle, ca în cazul nostru, primiți o cutie cu 5 pungi cu sortimente diferite de chifle care intră cam așa în următoarel tipuri de spații:

 • 3 pungi în sertare largi de congelator dedicat
 • 2 pungi în sertarul cel mic de jos al congelatorului care este mai îngust pentru că e motorul în zona aia
 • 3 pungi într-un congelator normal din ăla mai mic atașat la frigider

La noi au încăput toate cumva chiar dacă aveam și alte nebunii prin congelator (gen carne și pâine feliată la pungă). Teoretic, din momentul în care vom elimina pâinea feliată din viața noastră congelatorul va fi mult mai primitor. Dar na, am aflat de Nicolai după ce ne-am aprovizionat cu pâine pentru o lună ca să nu mai ieșim din casă. 🙂

Cu livrarea cum stăm?

Livrarea se face cu o mașină frigorifică și cu oameni super amabalați în echipament de protecție. Livrarea se face, din păcate, doar în București și prin jur. Fiind vorba de produse congelate și de faptul că sunt perisabile, nu prea au cum să livreze în alte localități.

Mai jos un comentariu de la prietena noastră care a pornit acest tăvălug:

congelate sunt. Le livreaza cu masina frigo, domnul care vine are combinezon de extraterestru, cu dezinfectanti si toate cele. Pana acum 2 saptamani livrau doar horeca, acum se reinventeaza…

De ce îi recomanzi?

Pentru că-i recomandă alții în care am încredere maximă și pentru că reacțiile din comentarii m-au dus la concluzia că lumea își dorește așa ceva: produse de panificație proaspăt făcute în casă fără prea mare bătaie de cap.

Și mi se pare un moment bun în care să susținem business-urile mici care au rămas, datorită acestui fenomen de izolare, fără clienții tradiționali și care încearcă să se adapteze și să se reorienteze.

Mie mi se pare că dacă aveți niște spațiu în congelator este momentul să aveți și chifle calde/baghete crocante/produse de patiserie aburinde la micul dejun chiar dacă nu ieșiți din casă. Se pot comanda de aici.

Și? Mulțumit?

Foarte! 10-12 minute la 200 de grade și te simți ca la brutărie când miroși și pui mâna pe chifla aia proaspătă! 🙂

Cele de mai jos le-am gătit acum 10 minute: