Pentru că nu știm să citim semnele, pentru că am luat permisul pe șpagă, pentru că suntem efectiv incapabil să gândim cât de cât logic.

Mai jos patru exemple de oameni care merg liniștiți pe contrasens pe autostradă. Bine, unul dintre ei mergea în marșarier ca să fie și mai periculos. Trei dintre ele în doar două luni. Pe trafictube sunt 1200 de oameni cu camere auto si in Romania sunt vreo 6 milioane de permise de conducere. Imi e si frica sa extind raportul de 1200 de camere prezente in trafic si trei personaje pe contrasens pe autostrada la 6 milioane de conducatori auto și ce se-ntâmplă în două luni. Bine, poate statistic nu se calculează așa sau lotul este prea mic. Sper!

Filmele sursă sunt de la Mihaela, Iuda și Ics. Primul personaj de pe acostament este întâlnit de mine acum o săptămâna pe autostrada soarelui.

Da, domnilor posesori de permis, avem nevoie de reguli și avem nevoie de respectarea acestora.

Știți de ce avem linie continuă pe anumite porțiuni de drum care ni se par nouă că sunt perfecte pentru depășiri? Pentru că statistic acolo sunt foarte multe accidente. Da, vedeți ce e în față, aveți acoperirea ochilor de vultur, aveți tot ce vă trebuie ca să vedeți în față. Dar acolo sunt probabil și alte pericole pe care nu le vedeți. Drumuri laterale de țară de pe care ies tractoare. Sau un drum bătut des de căruțe. Sau ceva ce nu se vede în timpul undei depășiri.

Știți de ce avem linie continuă în curbe? Pentru că deși ție ți se pare că ești șmecher, în realitate nu ai vizibilitate și-ți omori pasagerii pe care vrei să-i impresionezi cu bolidul tău.

Știți de ce avem limită de viteză în localități de 50km/h? Oricum toată lumea merge cu 70-100 km/h, corect? Vă dați seama dacă am avea limită de 100km/h? Toată lumea ar merge cu 150 în localitate.

Știți de ce avem stop și cedează trecerea? Pentru că, n-o să vă vină să credeți, drumurile se mai și intersectează. Trebuie să existe o ordine.

Știți de ce avem nevoie de asigurare RCA? Pentru că într-o zi n-o să cedezi trecerea și n-o să ai cu ce plăti pagubele și o să te plângi pe Facebook că ești oropsit:

10462963 816840748353965 8015065505862355365 n

Da, m-am săturat de voi! M-am săturat de tâmpeniile pe care le faceți în trafic. M-am săturat să-mi asum un risc de câte ori vreau să mă plimb prin țara asta. Învățați și respectați nenorocirea aia de regulament. Regulamentul este pentru protecția voastră și a noastră. Bine, dacă de voi nu-mi pasă și îmi doresc ca selecția naturală să facă ravagii, din păcate, în acest proces, ne târâți și pe noi după voi. În tâmpenia voastră luați și pe alții cu voi pentru că pur și simplu nu gândiți.

Pentru ceilalți, nu uitați de sfaturile de aici. Trebuie să actualizez lista cu de ce e bine să mergi pe autostradă pe banda întâi. Pentru că avem un nou fenomen în România: după o curbă largă te poți trezi cu un idiot pe contrasens sau cu un alt idiot care merge în marșarier.