M-a întrebat cineva ieri și am zis să aștern răspunsul și aici pe blog pentru cei interesați.

Nu știu ce să zic. Am avut, am testat și chiar am și vândut la un moment dat. Da, popcornul rezultat este unul sănătos, fără ulei. Soluția e foarte bună așa la prima vedere. Doar că și popcornul rezultat e atât de sănătos încât nu are niciun gust. Fiind fără unsoare pe el, pentru că nu-i așa uleiul este nesănătos, nici sarea nu aderă nici în timpul procesării și nici după. Practic rezultatul este, ca orice mâncare considerată sănătoasă, fără gust. Se strică toată plăcearea popcornului. Și nu, nu poți să adaugi ulei că strici instalația.

Variantele din pozele de mai jos costă undeva între 90 și 150 lei.

Deci nu, o mașină de făcut popcorn cu aer cald nu merită decât dacă vrei să mănânci ceva fără gust și relativ uscat, care nu-ți oferă decât satisfacțiile mecanice ale mandibulei.

Mai e varianta unei mașini cu oală încălzită electric, așa cum vedem prim mall-uri la cinematografe. Doar că, în afară de faptul că e o mașinărie cam scumpă și ocupă cam mult spațiu, face fix același lucru cu o oală pusă pe aragaz la încins cu niște boabe de porumb cu un pic de ulei și sare.

Aparatul de mai sus este de la Ariette și costă cam 600 de lei în România.

Acum, mai e o variantă. Mi-am cumpărat mai demult o chestiune de prăjit cafea pe care o folosec pentru prăjit semințe decojite și alune. Și am o metodă destul de bună de a lipi sarea prin combinarea a 50 de ml de apă cu 2-3 grame de sare și turnat peste. Mașinăria pe lângă faptul că prăjește semințele/arahidele, le și amestecă fără întrerupere, rezultatul fiind unul senzațional. Acum, pe măsură ce scriam acest articol, mi-am dat seama că aș putea să încerc aceeași mașinărie și aceeași rețetă pe niște boabe de porumb pentru popcorn. Am să testez și revin cu rezultatele într-un articol separat.

În concluzie, nu prea vă recomand să vă luați mașini de produs popcorn pentru că devin o mobilă care adună praf în bucătărie. Bine, pe de altă parte, ar putea fi o metodă de lăsat de popcorn. Nu-ți mai faci nici popcorn din ăla nesănătos pentru că ai mașină de popcorn sănătos, dar nici d-ăla sănătos pentru că nu are niciun gust. Poți să torni tone de sare pe el că o vei găsi pe toată pe fundul castronului la sfârșit…

Cum spuneam mai sus, revin după ce testez rețeta de popcorn în mașinăria care și amestecă în timp ce încinge (fără ulei).Ce mai cauta lumea pe google (lista generata automat):
  • aparat popcorn
  • aparat de facut floricele
  • aparat de popcorn
  • Aparat popcorn silvercrest
  • cum se sareaza popcornul
  • masina de popcorn