Dacă tot te dai pe Facebook și răspunzi la mesaje în timp ce conduci, măcar nu mai ține telefonul în poală. Dacă-l ții la nivelul ochilor măcar o să vezi de ce te lovești și poate ai noroc și scapi.

Dacă tot parchezi pe o stradă îngustă vis a vis de niște mașini parcate, îndreaptă-ți roțile alea din față care ocupă și ele câțiva centimetri din culoarul îngust pe care l-ai lăsat pentru a se strecura ceilalți.

Dacă tot vorbești la telefon în trafic fără hands-free, lasă naibii țigara aia sau sandwich-ul sau dosarul ăla în care te uiți. Și așa ai mintea și o mână ocupate cu câte ceva. Dă-ți o șansă și lasă-ți o mână liberă măcar să te sprijini de ceva când lovești pe cineva în trafic.

Dacă tot nu semnalizezi când schimbi banda, uită-te și tu să nu lovești pe cineva. Mai salvezi din timpul tău prețios și mult mai important decât a celor din jurul tău. O să scapi de mers la service.

Dacă tot o iei pe diagonală prin sensurile giratorii și prin intersecții, încearcă să te uiți la săgețile alea de pe jos. Alea îți indică cum să te ferești de ceilalți participanți la trafic care le respectă și vor să intre în tine.

Dacă tot faci dreapta de pe banda a doua sau depășești coloana la semafor… aici n-am ce să-ți recomand. Te pricepi mai bine decât mine. Probabil că scrâșnetul de frâne este deja un zgomot de fond pentru tine iar concertul de claxoane o dulce simfonie.

Pentru ceilalți șoferi rămân valabile sfaturile mele de aici. 🙂

PS Am zis „indolent” doar ca să fiu drăguț.

shutterstock_259499792.jpg

Poză de pe Shutterstock de aici.