Pentru că de-a lungul timpului, dimineața, la semafor, mă apucă un moment filozofic, mai postez pe Facebook câte o constatare despre trafic și societatea în care trăim.

Și pentru că aceste cuvinte pline de înțelepciune și har se pierd în miz minunăția de timeline de la Facebook, astăzi mi-am downloadat toate datele și le-am selectat postările cu specific de semafor din 2017.

Enjoy

Nici nu știu dacă să mă bucur sau să mă îngrozesc atunci când alți șoferi îmi mulțumesc în trafic când le cedez trecerea atunci când ei au prioritate.

Te plictisești în trafic? Există o soluție! Încearcă să stai pe banda ta într-un sens giratoriu. Să vezi atunci distracție!

O mașină plină de noroi pe toate părțile face minuni în trafic! Nici cel mai șmecher taximetrist cu Bmw ursuleț si numere de Bulgaria nu mai are tupeu să-mi taie fața. Cred că o să caut niște autocolante cu noroi.

Uneori îmi e atât de milă de ăștia care depășesc coloana pe linia de tramvai… Cum trebuie ei să sufere când cineva le blochează calea că trebuie ei neapărat să facă stânga taman acolo în fața lor. Cum trebuie ei să se ferească de alții ca ei care vin pe contrasens pe linia de tramvai. Cum se găsesc nenorociți ca mine care nu-i lasă să intre în coloană în față. Si cea mai mare nenorocire e atunci când au în față un tramvai care nu se dă la o parte din calea lor. Săracii… câte au de suferit!

Știți ce-i mai lipsește unei străzi blocate din fața unei școli la ora 7:50? O mașină de gunoi care să ridice gunoiul de la fiecare casă! Nu pot să vă povestesc ce e la gura părinților în acest moment.

Sunt aproape convins că dacă asigurarea de tip casco ar dispărea am avea un trafic mult mai liniștit.

Eu sunt aproape convins că în ofertele dealer-ilor auto la opțiuni se găsește și: „al doilea rând de faruri”. Altfel nu-mi explic.

Singura lege în vigoare în acest moment în traficul din România este: „N-ai văzut, bă, că mă bag?!”

Am constatat de-a lungul timpului ca toate masinile care nu-i plac lu’ Bratu imi plac mie. De aia ma uit la emisiunea Mașini cu Giurgea și Bratu ca sa aflu ce mai e nou si-mi place mie.

In urma unui sondaj desfasurat pe o lunga perioada la semafor, au fost descoperite principalele doua motive pentru care diversi idioti incalca legea. Acestea sunt: „Cine esti tu, ba, sa-mi zici mie ce sa fac?” si „Cine-mi interzice, bai tarane?”. Practic le lipseste o autoritate care sa-i tina de manuta. Le lipseste autoritatea politiei. Lipseste biciul. Pentru ca o alta treaba demonstrata de cercetatori este ca „lipsa bunului simt” este o boala incurabila cu sursa genetica si cultivata in familie.