To HDR or not to HDR pe Facebook?

9 - uite că lumea apreciază acest articol. Zi-mi și tu dacă ți-a plăcut.

Am publicat aseară pe Facebook, la o oră distanță, aceeași fotografie. Prima, cu un avantaj de oră, chiar ce am scos din GoPro 6. A doua prelucrată cu un efect de HDR (da, știu că nu este HDR în adevăratul sens al cuvântului).

Nu, nu a fost un experiment. Pe prima am publicat-o în grabă de la fața locului și m-am grăbit că începea ploaia și eram pe trotinetă. A doua am publicat-o la o oră după când am ajuns acasă și am avut un pic de timp s-o prelucrez pe telefon.

La ora care scriu acest articol, prima, cea care n-a fost prelucrată și care ne arată realitatea urâțică avea 32 de Likes.

A doua, publicată la o oră după, prelucrată cu un efect de HDR și care arată ca într-o poveste avea 83 de Likes + reacții.

Neprelucrată

Embed de pe Facebook:

Prelucrată cu efect HDR

Embed de pe Facebook:

Acum, eu nu sunt eu vreun artist, sunt programator 🙂 și-mi place să mă uit la statistici și rezultate practice. În concluzie, to HDR or not to HDR? Adică o fotografie vrei să spună o poveste sau să fie doar poză care reflectă realitatea pe care o vedem în fiecare zi în jurul nostru? E ca la citit. Cu o carte care spune o poveste reușești „să fugi” de cotidian. Dacă vrei realitate te uiți la știri și-ți vine să fugi în lume.

Fii la curent cu ultimele articole! Descarcă aplicația RazvanBB!
  • Google Play
  • App Store

7 comentarii

  1. HDR. Poza este o operă de artă. Trebuie să fie frumoasă, să atragă prin frumusețe, prin culori, samd. Poza brută de cele mai multe ori este plată, fadă, neatrăgătoare. Un levels nu a omorât pe nimeni.

  2. Cele prelucrate sunt cele mai apreciate. Asta o spun multi fotografi. Am aflat si eu ca nu faci poza si gata o urci pe net. Pana n-o prelucrezi nitel in Lightroom mai niciun fotograf nu-și publica pozele.
    asadar, instantanee exista din ce in ce mai putine si cam orice poza e o manarie…

  3. Orice poza care trece prin senzor si procesorul camerei este prelucrată. Atâta timp cat nu adaugi sau scoti elemente in imagine este ok. Iar dacă o faci este corect sa spui.

  4. Cred ca titlul a facut de fapt diferenta.Prima e : „Seara pe lac”……hm banal, pasnic, linistit, molcom.A doua e : „Noaptea pe lac” deci mult mai dramatic,mai incitant, mai periculos….bine a contat si HDR-ul. 🙂

  5. Imi plac mai mult umbrele de la prima poza 🙂

  6. Cred ca este important algoritmul celor de Fb cand vine vorba de prezentarea evenimentelor pe peretele prientenilor plus ora la care se posteaza prin prisma numarului de utilizatori din orice moment care sunt pe Facebook.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Politica de confidențialitate. În cazul în care vei bifa opțiunile de mai jos poți oricând să te dezabonezi prin butonul "dezabonare" din fiecare mesaj sau scriindu-ne la contact@razvanbb.ro.