Pentru că da, faptul că tu ai evitat un imbecil și tu te-ai proptit în bordură fără să-l atingi pe ăla, din punct de vedere legal, tu ai provocat un accident. Da, tu ești vinovat că n-ai fost atent și ai lovit bordura. Da, ești bun de plată.

Bine, poate nu vrei să faci ce am făcut eu. Eu am zis să trăiesc și experiența asta pe pielea mea. Mă gândesc că iese totuși de un serial util pentru toată lumea.

Vorbesc, desigur, de accidentul de astăzi de la prânz când un dob domn a sărit brusc de pe banda a doua pe banda întâi, fără să se asigure, fără să semnalizeze și dacă nu încercam să-l evit, intram în el. Detaliile le găsiți aici.

Du-te la poliție au zis ei…

Și m-am dus. Și contrar aștăptărilor mele, era destul de aglomerat. Am zis că de când cu constatarea asta amabilă nu mai e așa mare aglomerație. Ei bine… este! Am sta două ore în total.

Acum, polițiștii de acolo foarte amabil, deși foarte încărcați de tot felul de povești care de care mai ciudate, au încercat să-mi explice că n-are rost să dau declarație pentru că nu-mi recuperez banii de la RCA. Le-am explicat că știu dar că vreau să am o constatare ca să încerc să-mi recuperez banii de la ăla „vinovat moral”. Și da, știu, nu există „vinovat moral” la noi în țară.

După care începe distracția cu așteptarea. Și după așteptare vine și surpriza maximă și am înțeles de ce polițiștii tot insistau că „nu-mi recuperez banii de la RCA și nu are sens”. Ceea ce am declarat eu este considerat de lege/proceduri ca fiind un accident provocat de mine. Un accident din neatenția mea care, un barbar violent la bază, am lovit săraca bordură cu anvelopa mea. Din fericire bordura nu a pățit nimic. Dacă pățea ceva, implicam și primăria în tot procesul și trebuia să plătesc și reparația bordurii. Asta doar pentru faptul că am reușit să nu-l ating pe acel domn.

Mai mult de atât, amenda pentru asta este 590 lei (sau 280 dacă plătești în 48 de ore) și primești și 3 puncte penalizare.

Am fost testat și cu alcooltestul. Că na, am provocat un accident. Nu, nu băusem, stați linistiți. 🙂

Din fericire, pentru că polițiștii de acolo m-au văzut că-s suficient de nebun să declar că am lovit o bordură, mi-au dat doar avertisment și 3 puncte de penalizare.

Ce urmează?

Contestăm procesul verbal și îl dăm pe băiatul ăla în judecată. Băiat care mi-a explicat că el a frânat la timp si aveam loc să trec și că sigur am ieșit de pe o stradă laterală și că de aia nu m-a văzut…

Polițiștii mi-au spus că nu pot să-i facă nimic. Nici pe baza declarației mele și nici pe baza filmării. Le duc mâine CD-ul cu înregistrarea să vedem ce urmează, poate totuși pățește și domnul acela ceva. Vreau să-i mai scadă un pic nivelul de aroganță.

Nu, nu le duceți înregistrarile pe memory stick (cum am făcut eu). Nu au voie să le conecteze la computerele lor (din motive de viruși și înțeleg perfect).

Mai pun încă o dată filmarea și aici ca să vă întregiți imaginea acestui serial.

Va continua… 🙂