Și eu îi evit maxim chiar dacă am avut și experiențe ok cu unii dintre ei. Și eu mi-aș dori să nu mai stau de fiecare dată să selectez „vândut de emag” și să evit astfel loteria comenzilor online.

Dar legea este lege. Asta cu concurența este una dintre cele mai nasoale pentru că poziția dominantă într-un domeniu îți deschide noi perspective de a înghiți și alte business-uri la o mișcare de mouse. Dacă împingi în față produsele vândute de tine doar pentru că poți e cam nasol și iei o amendă de 6,7 milioane de euro.

Așa și treaba aia ilegală cu reducerile fake și care nu sunt raportate niciodată la cel mai mic preț din ultimele 30 de zile așa cum zice legea. Și asta este o practică de ani de zile pe site-ul emag și nu i-a amendat nimeni până acum. Fix la fel de ilegal este.

Și mie o să-mi fie mai greu să caut acum produsele emag după ce vor fi obligați să-și schimbe algoritmul de afișare, dar jucăm după niște reguli pe care ar trebui să le respectăm în societatea asta (și e vorba de Europa nu doar de România așa cum se apărau ei la un moment dat). Amenda aia are o bază reală și a fost generată în urma unor practici ilegale.

Da, soluția ar fi să avem emag.ro separat și emagpiață.ro pe un alt site și am scăpa și noi de un calvar și și ei de algoritmi dubioși. Magazinul și piața. Și dacă nu găsesc la magazin să mă duc alături la piață (cum de altfel fac și acum doar că din mai multe click-uri). Dar, na, și marketplace-ul ăla e o sursă enormă de venituri pentru Dante (autocorectul mi-a corectat cu „Dana” 🙂 ) Internațional și dacă-l scoți ca site separat o să fie pierderi mari. Fiind și o copie în miniatură a amazonului din punct de vedere servicii de vânzare online, nici n-o să vedem vreo schimbare în acest sens.

Așa că hai să apreciem faptul că cineva mai aplică legea în țara asta și că magazinele mici vor avea de câștigat și să încercăm să filtrăm prin bun simț comenzile de pe marketplace-ul emag (de exemplu pe ăia care vând cu livrare în 8 zile sau la suprapreț produse cumpărate de pe Amazon îi ignor din start).