Și a funcționat.

Aveam doua probleme:

  • La Subaru, după 9 ani de existență, interiorul a căpătat un iz de benzină arsă amestecat cu urme de freon pentru că a fost o perioadă când mecanicii nu dădeau de gaura din instalație.
  • La mașina familiei pe care o călăresc copiii și în care mănâncă, era un iz așa de mc donalds diluat

Într-o zi am prins curaj și mi-am luat un spray din ăla de curățare căruia îi dai drumul și-l arunci așa ca pe o fumigenă în mașină și fugi. Bine, după ce ai dat drumul la instalația de climatizare pe maxim și ai pus-o să recircule aerul și ai închis și toate ușile și toate geamurile.

Recunosc ca am fost extrem de sceptic. Am citit tone de feedback negativ și tone de feedback pozitiv. Dar după 10-15 minute, am deschis ușile, am aruncat recipientul și am aerisit mașina și surpriză! Mirosul neplăcut dispăruse. Se simțea din prima. Nu se mai simte nimic în afară de parfumul pe care-l lasă în urma lui spray-ul, parfum care dispare și el în câteva zile și practic nu mai miroase a nimic.

Instalațiile de climatizare de la ambele mașini acum sunt curate și atmosfera în mașină este cu totul alta chiar la 3 săptămâni de la curățare.

Am folosit două spray-uri:

Și dacă tot suntem la acest capitol, mi-am cumpărat și o soluție de curățat jantele, tot așa cu scepticism în suflet, și surpriza a fost că a funcționat! Jantele erau pătate de ani de zile de un strat negru de praf de la plăcuțele de frână. Arătau destul de deplorabil. Acum arată așa și n-am făcut decât să stropesc, să las 10 minute la înmuiat și să clătesc cu apă: