UPDATE: la finalul acestui articol găsiți și răspunsul oficial e-twow.

Am descoperit zilele astea că bateria trotinetei pe care o dețin nu prea corespunde specificațiilor date de producător.

Ei susțin așa:

  • pe site: 280 Wh
  • în manualul în limba engleză: 280 Wh
  • în manualul în limba română: 243 Wh

În realitate, după ce am desfăcut bateria, 214 Wh.

Am făcut și un clip pe tema asta cu bateria din trotineta mea.

Diferența este mare și nu corespunde deloc specificiațiilor. Am sesizat că problema există și la alții.

Partea cea mai nasoală este că în urma recomandărilor făcute de mine, mai mulți cititori și-au cumpărat această trotinetă având încredere în mine care, la rândul meu, am avut încredere în producător. M-am înșelat și-mi cer scuze. Nu m-am gândit să desfac bateria să verific. Nu m-am gândit să merg cu verificările chiar până acolo.

Ce puteți face?

Puteți să cereți banii înapoi de la e-twow timp de doi ani de zile de la data achiziției, indiferent de cât este garanția. Produsul nu este conform cu specificațiile date de producător (în oricare din variante: manual en, manual ro sau site). Voi ați achiziționat trotineta pe baza celor scrise pe site.

Cei de la e-twow ar putea să facă un recall și să înlocuiască bateriile conform specificațiilor. Cumva mă îndoiesc că au de 280Wh.

În continuare susțin că este cea mai mișto trotinetă. Am tot studiat piața să caut o variantă mai bună, cu amortizoare, pliabilă, cu cauciucuri pline și cu o autonomie mai mare (asta este partea cea mai deranjantă) și nu am reușit să găsesc ceva mai bun.

Tot mă bate gândul de un Booster Plus dar acum îmi e frică. În specificații scrie că are o baterie de 280 Wh. O fi așa, n-o fi așa… 🙂