1. Schimbarea benzii se face cu semnalizare la o secundă după începerea manevrei și ai prioritate față de orice.
 2. Orice manevră de mai jos intră la capitolul fluidizare a traficului și este perfect justificată
  • schimbarea direcție de mers către stânga de pe banda cea mai din dreapta
  • schimbarea direcție de mers către dreapta de pe banda cea mai din stânga
  • ignorarea totală a săgeților desenate pe benzi. Săgețile sunt doar orientative!
  • depășirea coloanei la semafor
  • utilizarea liniei de tramvai prin stânga refugiului de pietoni
  • pătrunderea în intersecție pe roșu
 3. Nu există distanță de siguranță. Cei care lasă spațiu de mai mult de jumătate de mașină în fața lor trebuie tratați ca fraieri și spațiul respectiv va fi folosit exclusiv pentru manevra de depășire a coloanei la semafor în cazul în care există polițist în intersecție și sunteți în imposibilitatea de a ocoli prin stânga stația de tramvai.
 4. Nu există depășire pe dreapta! Este o noțiune absolut greșită! Există doar devansare și este perfect justificată!
 5. Există un acord secret între poliție, RATB și James Bond. Acesta permite șoferilor de autobuze să pătrundă în intersecție pe culoarea roșie a semaforului pentru fluidizarea traficului, desigur.
 6. Dacă cineva te claxonează pentru a te atenționa că ai greșit, trebuie neapărat să îl șicanezi în trafic cu frâne bruște succesive fix în față. Ieșitul cu bâta de baseball și scuipatul pe parbriz intră la categoria bonus și poți să câștigi puncte suplimentare în trafic. Punctele pot fi folosite la trecerile pe roșu la nivel cu calea ferată și se scad ca la jocuri din numărul total de vieți.
 7. Drumul tău are prioritate întotdeauna. Dacă tu trebuie să ajungi la un punct fix și pentru asta trebuie să traversezi trei benzi șerpuite, atunci tu ai prioritate. Chiar dacă treaba asta este doar în capul tău, noi, cei care ne învârtim întâmplător pe lângă tine și viața ta, trebuie să fim atenți și să-ți acordăm prioritate.
 8. Linia continuă și linia dublă continuă sunt folosite doar pentru a delimita mai clar sensurile de mers. Întoarcerile și executarea manevrei de schimbare de direcție la stânga sunt manevre permise și încurajate mai ales pe DN1 în zone în care se circulă cu viteză mare.
 9. Dacă ești taximetrist trebuie să ai un repertoriu foarte bogat de înjurături. Chiar dacă este mai agresivă este singura reclamă care funcționează perfect. Trebuie să atragi atenția asupra firmei la care lucrezi folosind orice mijloace.
 10. Ai ajuns la putere? Ai mașină cu ceva stroboscoape! Folosește-le cât mai des! E dreptul tău! De aia te-am votat! Am dat bani din impozite pe beculețele alea roș-albastre. Acum pune-le la lucru!
 11. Mâinile trebuie să fie ocupate după cum urmează. Într-o mână telefonul, în cealaltă mână o șaorma pe jumătate desfăcută și în cealaltă mână o hârtie pe care aveți notată adresa. Cum care cealaltă? Aia cu telefonul! Cum cu ce mai țineți de volan? Cu podul palmei de la mâna cu șaorma!
 12. Și nu uitați! Parcarea este permisă în orice loc, oricând, oriunde, în orice situație v-ați afla atâta timp cât aveți butonul ăla cu triunghiuleț roșu pe el apăsat.

Fraților! Luați și învățați! Nu se mai poate. Ați luat permisul ăla degeaba dacă nu aplicați regulamentul de mai sus!

Și acum serios vorbind, plăcerea de a conduce s-a transformat într-o luptă permanentă cu fenomenele de mai sus. Am vrut doar să le pun pe toate la un loc ca să conștientizăm un pic. Acest articol n-o să-i cumințească. 🙂

Shutterstock 61974868

Poză de pe Shutterstock.