Am acasă ambele console. Bineînțeles că toată lumea mă-ntreabă care e mai mişto. Eu personal am fost la început entuziasmat de Wii. Telecomanda pusă-n practică de Nintendo este extraordinară şi are muuuulte aplicaţii practice. Dar din păcate mai puţin la jocuri :). De ce spun asta? Singurul joc cu adevărat distractiv de jucat şi care profită din plin de telecomanda cu senzor de mişcare este tenisul. Acest joc vine la pachet cu consola. Este incredibil sentimentul care-l generează şi este incredibilă implicarea cu care joci.

În rest? Linişte şi pace. Toţi producătorii scot aceleaşi jocuri pentru toate platformele (wii, xbox, playstation).Fac doar o adaptare relativ enervantă pentru wii. De exemplu înlocuiesc butonul cu care faci personajul să sară cu o zdruncinare a telecomenzii. Nu e fun deloc :). Mai mult de atât îţi pierzi şi concentrarea de fiecare dată.

Mai mult de atât wii are configuraţia cea mai slabă şi jocurile se mişcă mai greu iar imaginea nu este una din cele mai reuşite.

În aceste condiţii de ce să cumperi wii? Pentru un joc de tenis şi eventual pentru acea placă cu senzori cu care poţi să te joci cu un snowboard virtual şi un joc pentru antrenament? Ei bine da! Merită şi este foarte distractiv şi vă garantează o petrecere de succes. Dar dacă vrei să joci alte jocuri şi vrei s-o faci cu stil, în continuare consolele de la Microsoft şi de la Sony sunt alegerea corectă.

Din păcate şi producătorii de jocuri au nişte bani de făcut şi atunci încearcă să investească cât mai puţin într-o idee nouă şi să o adapteze pe cât mai multe platforme. Sunt foarte puţine companii care scriu jocuri dedicate wii şi telecomenzii cu senzor de mişcare.
Pentru final o recomandare pentru adevăraţii maniaci. Un scaun pentru jocuri la care se poate ataşa un volan (indiferent de platforma de jocuri). Arată aşa:


Şi se pot cumpăra de aici: http://playseats.biz

Livrează în România. Am cumpărat deja două. Atenţie! Scaunul nu include volan şi pedale.

Joaca plăcută,

Răzvan