Nu le cereți un exemplar gratuit din cartea pe care tocmai au lansat-o. Cumpărați 10 exemplare și dați-le cadou de sărbători. Îl ajutați să acopere efortul financiar și îi faceți și un pic de publicitate.

Nu îi cereți discount-uri la produsele pe care le vinde. El va trăi din asta și faptul că îi cumpărați produsele la preț redus nu-i ajută cu nimic. Mai bine povestiți-le prietenilor și colegilor voștri despre ce v-ați cumpărat de la el.

Nu mergeți în localul lui să mâncați gratuit. Nu-l ajutați cu nimic mâncând moca din prăjiturile lui. Mai bine mergeți, plătiți o masă copioasă, gustați din tot ce se poate și povestiți după aia la toată lumea ce bine v-ați simțit.

Nu-i cereți să vă repare computerul gratuit pentru că vă cunoașteți de 10 ani. Îi puteți cumpăra serviciile și vă puteți lăuda după aia cu ce ați primit de banii ăia.

Nu plătiți prietenul fotograf cu favoarea de a face fotografii la nunta voastră. Pentru el asta înseamnă un weekend pierdut și o pâine mai puțin pe masă… pentru o săptămână.

Dacă aveți prieteni antreprenori nu profitați de ei. Ei au avut curajul să facă un pas să iasă din iureș. Au avut tupeul să iasă dintr-un standard și să implementeze o idee în care cred. Nu-i ajutați cu nimic dacă profitați de prietenia dintre voi pentru un mizilic. Pentru sentimentul că ați făcut o afacere pentru că-l cunoșteați pe patron/autor/consultant/antreprenor. Nu-l ajutați cu absolut nimic. Ajutați-l să treacă peste primul an și să fie prosper. Ajutați-l să își ducă ideea pe noi culmi. Ajutați-l povestind tuturor ce face el. Faceți o afacere mult mai bună așa.