271804_10151792666121204_756311900_oCând mă joc vreau să mă relaxez. Vreau să mă transpun într-o lume simplă cu reguli simple și să evit virtual niște capcane așa ca în viață. 🙂 Avantajul unui joc digital este că poți face ce nu poți face în realitate. Poți să omori porcușori cu păsările, să distrugi castele, să bușești mașini și să salvezi prințese. Asta cu salvatul prințeselor o poți face și în realitate dar viața e prea scurtă pentru asta. 🙂

Urăsc jocurile mișto. Urăsc să joc un joc mișto primele zece runde după care să ajung la ceva absolut imposibil în care trebuie să sari în milisecunda potrivită, să te ascunzi sub o frunză în momentul în care un monstru aruncă cu ceva lichid acid și toate astea cu o îndemânare de ninja. Nu vreau frate să mă chinui să trec de un nivel. Vreau să mă relaxez.

De aia cei de la Rovio au succes cu Angry Birds-urile. Oricât de grele devin nivelele pe măsură ce înaintezi, sunt totuși făcubile (doable). E drept că e mult muncă în spate să tot construiești nivele dar pe de altă parte câștigul e pe măsură. Ai o bază de fani care abia așteaptă să scoți nivele noi și care cumpără jocurile noi la câteva secunde de la lansare fără să se chinuie să citească vreun review.

Am jucat și joc cu plăcere Angry Birds pentru că e un joc relaxant oricare ar fi gradul de dificultate. Joc și Bad Piggies din același motiv. Și-au făcut chiar o divizie pe nume Rovio Stars. Un pas foarte inteligent. Practic promovează alte jocuri prin jocurile lor și-și iau niște bani pe asta. Așa am ajuns să joc un alt joc mișto: Icebreakers. Un joc care începe relaxant dar care suferă de boala nivele absolut imposibile după câteva ore de distracție.

Nu mai vreau jocuri imposibile. Vreau jocuri relaxante care să mă desprindă pentru câteva clipe de lumea din jur. Vreau să mă bucur când iau o pauză, nu vreau să mă enervez.

Ieri cei de la Rovio au anunțat Angry Birds Star Wars II. Abia aștept! E și cu ceva interacțiune cu lumea reală. Cred că va fi interesant și pentru copii. Apare pe 19 septembrie. Detalii în clipul de mai jos: