Ciorna mea de la webstock. 🙂

Am zis că dacă tot am scris-o să o și public. Nu am corectat-o. Sunt doar ideile mele pentru prezentare. 🙂

Ce este un gadget?

Este în general o invenție mică sub formă de unealtă care ne ajută să facem ceva nou, mai bine și mai eficient.

Unele gadgeturi sunt absolut inutile dar sunt amuzante.

Cele mai vechi gadget-uri sunt cele de bucătărie. Acolo omul a fost cel mai inventiv. Trebuia să prepare mai repede și mai frumos mâncarea și inventivitatea a dat roade. De la pisatul usturoilui la curățatul merelor. Sunt multe gadgeturi de prezentare.

De când cu evoluția tehnologică și electronică, focusul s-a mutat pe gadgeturiel electronice. Gadget-urile care ne distrează și ne țin ocupaț în timpul liber.

Au apărut telefoanele inteligente și tabletele.

În general sunt greu de înghițit. Uită-te și la ăsta ce tech freak e. Când a apărut ipad-ul toată lumea a sărit că e un device absolut inutil. Nu-i nici laptop și nici telefon. Acum e plină piața de tablete. Toată lumea și le dorește și toată lumea le folosește.

Gadgeturile electronice au reușit să ne aducă totul într-un singur loc. Avem filme, muzică, cărți, augmented reality, audio books, GPS cu hartă, căutare. Totul e la îndemână. Deja funcția de telefon este doar o funcție. De multe ori mi se-ntâmplă să mă cunosc cu o persoană și să-mi dau seama în ultima clipă câ aș fi vrut și numărul de telefon. O adresă de mail, un facebook sau un twitter este suficient.

Cum ne-a influențat? Comunicarea acum se face mai eficient. Sărim peste politețuri și alte întrebări de umplutură și intrăm direct în subiect.

Viitorul gadgeturilor

Păi este destul de aproape. Avem din ce în ce mai multe aplicații practice. De la jocuri până la realitate virtuală redată foarte realist. Vrem să ne distrăm și să simțim adrenalina fără să ne rănim. Avem primele aplicații practice în consolele de jocuri cu senzori de mișcare. A apărut timid Wii-ul pe piață cu telecomanda șmecheră iar Microsoft a dat lovitura cu kinect-ul. Deja computerul ne recunoaște mișcările și reacționează la gesturi. Asta ne muta dincolo de butoanele de la consola.

Avem căștile 3D care nu știu de ce dar mie-mi seamănă a Matrix. Te conectezi la ele și deja trăiești în altă lume. Aștept primul job într-o lume virtuală. Sunt sigur că va apărea, chiar dacă vor fi doar cei care vor controla un joc online și tot vor apărea. Second Life a fost un început timid dar este un început.

Vom fi always connected.

Vom avea frigiderul care va fi programat cu dieta pe care o urmam si care va face comenzile.

Vom avea eneterteinment device-uri care ne vor alege programul sau filmul la care vrem sa ne uitam in functie de starea de spirit. Vom avea oglinda care ne va alege cu ce sa ne imbracam dimineata.

Gadget-uri care ne ajuta sa luam decizii si gadgeturi care ne fac viata mai usoara. Gadget-uri care ne dau mai mult timp liber ca sa avem timp de alte gadgeturi.

Gadgeturile care acum sunt considerate niste prostii, in viitor vor fi parte din viata de zi cu zi a oricarui om.

Asa am respins la inceput multe jucarii de care in acest moment nu ne mai putem desparti.

Simulatoare. Sa ne obisnuim cu ceea ce se va intampla.

Tehnologia 3D.

Nano tehnologii.

Pantofi care-si schimba culoarea.

Augmented reality. Ochelari sau chiar lentile de contact care-ti proiecteaza imaginea 3D. Robocap care avea informatii instant despre ceea ce vedea.

Gadgeturile viitorului sunt cele mobile.

Viitorul aplicatiilor

Orice gadget mai inteligent si care trebuie sa ia niste decizii se bazeaza pe un soft. Exista la ora actuala multe platforme pe care se poate construi. Totul este la indemana. E vorba doar de imaginatia dezvoltatorului.

Si telefoanele inteligente din ziua de azi sunt practic o platforma pe care dezvoltatorii pot construi ce le trece prin cap. Jocuri si aplicatii mai mult sau mai putin practice. Ajungem sa depindem de telefon. Ganditi-va ce se-ntampla cand va pierdeti telefonul. Este un dezastru si o catastrofa. Ne simtim mici si izolati de toata lumea.

Vom face plati cu telefonul, ne vom identifica cu telefonul (de ex coduri de bare la boarding),

Ce ne tine in loc in acest moment? Bateria. Este tehnologia cea mai veche dintr-un gadget. Gadgetul cel mai misto este cel mobil. Il poti lua cu tine oricand si poti sa te distrezi cu el in orice moment. Cu o singura conditie… sa te tina bateria. Exista cateva inventii care au impins un pic limitele baterie clasice dar tot nu suficient. Orice am face, avem nevoie de o priza in fiecare noapte. Unless iti place moda vintage si ai un 3110 si te joci snakes.

Si nu uitati, pentru orice exista un gadget.

Nota: “The gadget” este nicknameul dat primei bombe atomice testata in sua.