Și m-am simțit foarte protejat, recunosc. 🙂

Avem sistem de alarmă la casă legat la un centru de monitorizare BGS. Nu i-am dat improtanță până acum, plăteam o sumă lunară, știam că avem o intervenție moca, nu prea îl foloseam. După ce guvernarea ne-a făcut o bucurie și s-a gândit să lase brusc pe străzi o groază de infractori cu burți și cu vile dar și mai mulți fără niciun viitor, oameni pe care societatea nu era pregătită să-i primească în număr atât de mare, ne-am decis să folosim sistemul de alarmă.

Vineri, eram singur acasă și undeva pe la 1 noaptea m-am hotărât să mă retrag în dormitor și să armez parțial locuința. în sensul să nu fie activă în zona în care mă învârt eu noaptea. Și știți ce am făcut? Am armat toată casa. Și am făcut un pas greșit și a început să sune alarma. Și am oprit-o repede din telecomandă. Am zis că poate am noroc și nu dernajez pe nimeni de la BGS cu greșeala mea.

Ei bine, după un minut jumate sună cineva la poartă. Am încercat să vorbesc cu agentul BGS la interfon dar nu mai stiam care e butonul de “vorbit”. Așa că am ieșit în curte suficient de repede cât să văd ceva mai înalt decât mine cu un cap, care ocupa toată lățimea porții, sărind gardul cu o grație de ar fi făcut-o invidioasă și pe Ponor (n-am vrut să zic Comăneci că ziceați de mine că-s prea bătrân 🙂 ).

Gagiul foarte politicos, i-am explicat că-s chiriașul, i-am comunicat numele, a sunat în centrală, m-a pus să vorbesc cu dispecerul de pe telefonul lui ca să-i comunic parola (agentul s-a retras să nu audă parola) și totul s-a încheiat cu un proces verbal în care numa’ am semnat.

Și știți ce am câștigat din experiența asta? Inițial m-am simțit jenat de greșeala făcută, după care m-am bucurat. Am ajuns să am încredere în ei (nu că nu aveam înainte dar nu știam nimic despre serviciile lor). M-am simțit foarte bine că băiatul ăla a sărit gardul și era gata să intervină în cazul în care eram atacat de niște băieți buni.

Două chestiuni:

Se pare că după 12 noaptea nu mai sună și vin direct. La cum s-a văzut la ei din centrală, faptul că a pornit alarma și cineva a oprit-o imediat putea să însemne că e un infractor care m-a obligat să opresc alarma. Ei vin oricum, ceea ce e mișto.

A doua este că am pe telecomandă un buton de panică cu care pot să-i chem oricând. Cine credeți că doarme cu telecomanda pe noptieră acum? Sau cine credeți că o are tot timpul în buzunar chiar și în timpul zilei? 🙂

Despre costuri de instalare nu știu să vă zic că eu am primit sistemul la pachet cu casa. Monitorizarea unui sistem de alarmă este pe bază de abonament și începe de la 99 lei pe lună. Și da, protejează și apartamente, nu numai business-uri sau case. Detalii găsiți aici.