Există un singur loc în București. E cel mai mișto. Descoperi un om pasionat de ceasuri care, dacă vrei, îți povestește despre istoria brand-urilor, despre “criza ceasurilor cu quartz” sau despre cum trebuie îngrijit (da, îngrijit) un ceas.

Are aparatură de diagnoză, aparatură de curățat, aparatură de rotit, instrumente de zici că e chirurg de omuleți în miniatură și o pasiune care o regăsești în fiecare gest pe care îl face când atinge un ceas indiferent de valoarea acestuia.

Mi-a povestit despre impulsurile pe care le generează un mecanism cu quartz, despre mecanismele cu arc care “se încarcă” din mișcarea mâinii și despre o metoda nedistructivă de a testa etanșeitatea unui ceas chiar dacă este introdus în apă. Este introdus în apă dar într-un recipiet sub presiune… acolo e diferența față de testul nostru dintr-un lighean. 🙂

Așa că Horologer este service-ul de ceasuri de care aveți nevoie. Este situat îm apropiere de Piața Dorobanți pe strada Puțul lui Zamfir la nr. 21. Recomand cu căldură pentru orice tip de ceas indiferent de valoarea acestuia. Omul a lucrat la Cartier și avea pe mână ceasuri de mii de euro. Nu aveți idee cu câtă grijă lucrează. Trebuie să-l vedeți! 🙂

horologer1-900x450

Și încă o chestiune importantă: bateriile trebuie schimbate la maxim doi ani. Chiar dacă producătorii bateriilor garantează că nu se scurg, există acest risc și mecanismul ceasului se poate avaria destul de rău. Mai jos aveți un exemplu de ceas (CK) a cărui baterie era din 2006 și care s-a scurs. Aparatul de diagnoză ne zice că mecanismul cu quartz are un consum enorm, ceea ce-nseamnă că este avariat și asta numai pentru că nu i-am schimbat bateria la timp.

ck_horologer