Vorbesc aici de telefoanele pe care le-am deținut și folosit. Nu mă ocup de toate PDA-urile și toate telefoanele care mi-au trecut prin mână de-a lungul vieții pentru că nu avem timp. 🙂


01 Alcatel HB-110 GSM

Telefon cărămidă. Până și culoarea era aceași. Era în genul acestui telefon neinteresant. Bateria mă ținea cam 8 ore cu mult noroc. 🙂 Cumpărat de la cineva din Timișoara. Achiziționasem o cartelă prepaid de la Dialog și aveam semnal doar în marile orașe. GSM-ul abia apăruse.02 Nokia 5110

Cumpărat de la cineva din Timișoara. La pornire trebuia să trec printr-o secvență complicată de taste pentru a face bypass la blocatul într-o anumită rețea.
Bateriea ținea o viață și avea mult mai multe opțiuni față de cărămida anterioară. 🙂


03. Nokia 6210

Primul telefon de corporație. Era Nokia ultimul model! 🙂


04. Ericsson T68

Ecran color! Eram cel mai tare din parcare!


05. Qtek 7070

Primul telefon cu Windows! Apăruse și un PDA cu telefon dar am ales acest format cu taste. Mi s-a părut mai interesant să ai windows CE-ul pe un telefon. Pe PDA îl aveam deja.
Bateria ținea 6-7 ore, indiferent dacă vorbeai sau nu! 🙂 Așa era el… consuma.


06. Qtek 8080

O versiune îmbunătățită a lui 7070. Ținea mai mult bateria… nu cu mult.


07. Qtek 8010

Primul telefon cu Windows cât de cât stabil. Bateria ținea două zile. Era prima variantă ok de telefon cu Windows. Cele anterioare păreau niște prototipuri.


08. Motorola MPX220

Telefon cu Windows și cu clapetă. Avea și ecrana exterior. Cine mai era ca mine? Clapeta s-a stricat relativ repede… 🙁


09 Qtek 9000

Mă și vedeam renuțând de tot la laptop! Era așa cum vrea acum lumea să renunțe la laptop pentru niște tableturi. Ecran mare și tastatură QWERTY. Nimeni nu mai era ca mine. E drept că lumea făcea mișto de mine că vorbesc la laptop. Îi conectasem și un receiver GPS pe bluetooth și mă dădeam cu iGo-ul prin Europa și cu TomTom-ul prin SUA. Am făcut multe cuceriri cu ajutorul tehnologiei în acea vreme. 🙂


10 Qtek 8500

Un Windows mobile cu clapetă foarte reușit. Mi-a plăcut foarte mult acest model. Era și elegant și foarte mic. Păcat că nu se mai fabrică.


11 HTC Touch

Prima încercare de telefon touch la care se folosește degetul. Din păcate doar interfața creată de HTC functiona cu degetul mare. Restul aplicațiilor și sistemul de operare erau accesibile cu bățul din dotare.


12 HTC Touch Dual

HTC Touch cu tastatură flip. S-a dovedit absolut nefuncțională tastatura din dotare. Pe vremea aceea nu se găseau dicționare pentru limba română atât de ușor.


13 HTC Diamond

Se mișca mai prost ca HTC Touch-ul dar era ultima versiune și avea o formă mai simpatică.


14. iPhone 1st generation

iPod touch cu telefon. Se mișca relativ bine și ce era mai important… mergea super ok cu degetul. Nu-ți mai trebuie acuratețe de tip pinpoint și tastatura virtuală era folosibilă spre deosebire de celealte așa zise touch-uri de pe piață.


15. iPhone 3G

Apple descoperă 3G-ul și GPS-ul! 🙂


16. HTC Diamond 2

Un telefon cu Windows Mobile destul de reușit. Îl foloseam ca secondary phone pe vremea când lucram la Microsoft și trebuia să mă prezint corespunzător în fața clienților :).


17. iPhone 3GS

A fost un fel de wow! Nu avea nimic în plus fața de 3G dar se mișca incredibil!


18. iPhone 4

Ultima versiune de la Apple. Ecran mișto. Scump și foarte fragil. Probleme cu antena exterioară. Drăguțel așa din avion dar nu prea își merită banii. Mă repet… este foarte fragil


19. Modu

Telefonul breloc. Îl țin pentru cei care nu au aflat încă că mi-am schimbat numărul de telefon.

20. LG Optimus 7

Din păcate pentru Android și iOS, Windows Phone 7 will be the shit! Singura problemă majoră este că nu se pot achiziționa aplicații pentru această platformă (în România). How stupid is that!? Vă rog eu faceți ceva! Fără aplicații third party și iOS și Android ar fi moarte acum. E un telefon pe care aș vrea să-l folosesc pentru activitățile mele mobile. Iar acestea nu se rezumă la mail și la net! Vreau să mă joc, vreau să am clienți pentru rețele de socializare și vreau să-mi administrez proiectele online. Nu mă lăsați așa!

De ce spun eu că va fi un succes? Păi iOS pare bătrân și învechit pe lângă Windows Phone 7. Iar Google face cu Android greșeala pe care a făcut-o Microsoft cu Windows Mobile acum mulți ani. Un sistem de operare universal pentru orice hardware vrea producătorul. Este mult prea dificil să suporți atâtea platforme hardware. Și pentru tine ca producător de sistem de operare și pentru tine ca dezvoltator de aplicații pentru Android. De ce credeți că Microsoft îi obligă pe producătorii de telefoane mobile să folosească un set de specificații hardware standard? Pentru că s-a fript. Pentru că multe din problemele lui Windows Mobile erau date de diversitatea hardware și de universalitatea sistemului de operare.

Producătorul de telefoane mobile va vrea să scoată cât mai repede pe piață o nouă versiune de telefon mobil. Nu va sta niciodată să optimizeze la maxim un sistem de operare.

PS Nu, nu am 60 de ani… așa schimb eu telefoanele. 🙂Ce mai cauta lumea pe google (lista generata automat):
  • Telefoane mobile alcatel vechi