De o oră răsfoiesc o super carte. Se cheamă “Auto Control” și este scrisă de Norin Păușan sub coordonarea lui Titi Aur.

Sunt absolut impresionat. Găsesc recomandări și explicații referitor la condus pe care nu le-am găsit nicăieri. Chestiuni din alea clasice de genul:

În curbă nu se pune frănă.
De ce?
Păi că nu-i bine.

În această carte găsești explicații foarte mișto și exprimate într-un limbaj non-tehnic.

Găsesc recomandări referitor la ce să faci dacă se-ntâmplă. Știu nouă nu ni se-ntâmplă niciodată. Așa cum nu mi s-a-ntâmplat nici mie astăzi să frâneze unul în fața mea fără stopuri pe frână. Bafta mea a fost că am fost suficient de inspirat să nu încerc să frânez și să ies ușor în decor. Dacă frânam, îmi cumpăram o dacie nova veche de 10 ani. 🙂 Diferența? Am citit multe despre condusul autoturismului și m-am gândit de multe ori ce aș face dacă… Astăzi reacția mea a fost aproape din reflex. Nu prea ai timp să te gândești în astfel de situații.

Bine că am scăpat. Am să pun și filmul pe trafictube zilele astea. 🙂

De aceea vă recomand cu căldură această carte. Este unică în felul ei. Cuprinde și tehnici de conducere extremă. Dacă tot ne apucă să ne testăm mașinile la maxim, măcar s-o facem cu cap.

Citiți-o măcar o dată. Veți vedea lumea altfel de la volanul mașinii. E bine să știți ce să faceți în situații extreme. Un accident se întâmplă și din vina altora. Așa că oricât de bine și prudent ați șofa, e bine să știți și ce să faceți când frâna nu este suficientă pentru a vă scoate din impas.

Pe vremuri citeam o carte scrisă de Petre Cristea. Era un fel de biblie pentru șoferi. Acum avem Auto Control.

Este foarte mișto. Am s-o citesc de mai multe ori. Așa am făcut și cu Petre Cristea. Are și ilustrații foarte faine.

Găsiți un cuprins aici.

O puteți cumpăra de pe: controlauto.ro . Costă 25 de lei.

PS Acest articol nu este un advertorial. Sunt doar foarte încântat! 🙂Ce mai cauta lumea pe google (lista generata automat):
  • condus defensiv carte