Tehnici și tactici de conducere

10 - uite că lumea apreciază acest articol. Zi-mi și tu dacă ți-a plăcut.

De o oră răsfoiesc o super carte. Se cheamă „Auto Control” și este scrisă de Norin Păușan sub coordonarea lui Titi Aur.

Sunt absolut impresionat. Găsesc recomandări și explicații referitor la condus pe care nu le-am găsit nicăieri. Chestiuni din alea clasice de genul:

În curbă nu se pune frănă.
De ce?
Păi că nu-i bine.

În această carte găsești explicații foarte mișto și exprimate într-un limbaj non-tehnic.

Găsesc recomandări referitor la ce să faci dacă se-ntâmplă. Știu nouă nu ni se-ntâmplă niciodată. Așa cum nu mi s-a-ntâmplat nici mie astăzi să frâneze unul în fața mea fără stopuri pe frână. Bafta mea a fost că am fost suficient de inspirat să nu încerc să frânez și să ies ușor în decor. Dacă frânam, îmi cumpăram o dacie nova veche de 10 ani. 🙂 Diferența? Am citit multe despre condusul autoturismului și m-am gândit de multe ori ce aș face dacă… Astăzi reacția mea a fost aproape din reflex. Nu prea ai timp să te gândești în astfel de situații.

Bine că am scăpat. Am să pun și filmul pe trafictube zilele astea. 🙂

De aceea vă recomand cu căldură această carte. Este unică în felul ei. Cuprinde și tehnici de conducere extremă. Dacă tot ne apucă să ne testăm mașinile la maxim, măcar s-o facem cu cap.

Citiți-o măcar o dată. Veți vedea lumea altfel de la volanul mașinii. E bine să știți ce să faceți în situații extreme. Un accident se întâmplă și din vina altora. Așa că oricât de bine și prudent ați șofa, e bine să știți și ce să faceți când frâna nu este suficientă pentru a vă scoate din impas.

Pe vremuri citeam o carte scrisă de Petre Cristea. Era un fel de biblie pentru șoferi. Acum avem Auto Control.

Este foarte mișto. Am s-o citesc de mai multe ori. Așa am făcut și cu Petre Cristea. Are și ilustrații foarte faine.

Găsiți un cuprins aici.

O puteți cumpăra de pe: controlauto.ro . Costă 25 de lei.

PS Acest articol nu este un advertorial. Sunt doar foarte încântat! 🙂Ce mai cauta lumea pe google (lista generata automat):
 • lectii de condus auto incepatori
 • condus auto incepatori
 • lectii auto
 • lectii de conducere
 • lectii de condus
 • lectii de sofat avansati
 • tehnici de sofat
Fii la curent cu ultimele articole! Descarcă aplicația RazvanBB!
 • Google Play
 • App Store

20 comentarii

 1. Interesant pentru incepator, si 25 Lei nu e o avere… 2 pachete de tigari. Oricum, de ce nu se pune frana in curba, e ceva elementar, notiuni elementare de fizica logic acum, nu cred ca e nevoie de alte explicatii. Multe chestiuni sunt LOGICE, insa, multi nu vor sa-si bata capul cu asa ceva, si mai multi, stiu ca nu e bine, dar merita pentru „placere” domle.

 2. O carte de genu’ si dupa niste cursuri de condus defensiv si ai scos sofer din tine.
  Chiar am s-o cumpar!

 3. DA, pentru incepatori. Sunt convins ca cei care conduc de 10 ani nu mai au ce invata.

 4. Stiu oameni (in general femei) care au carnet de 20 de ani si nu au condus (aproape) deloc. Stiu oameni care au carnet de 10 ani si au condus putin. Si (din pacate) stiu oameni care au carnet de 10 ani si conduc zilnic, dar prost. Si mai stiu oameni care conduc bine (ca sa nu zic excelent) din prima zi sau chiar de la scoala de soferi. Consider irelevanta data la care ai obtinut permisul si doar putin relevant cati kilometri ai facut.
  Apoi mai este si zicala pe care eu o respect: „Omul cat traieste-‘nvata.”
  O sa-mi imi iau cartea. Apoi o s-o dau si altora. Multumesc de recomandare!

 5. problema e ca simplul citit nu cred ca te ajuta cine-stie-cei. Toti stim ca daca iti sare un caine in fatza masinii NU trebuie sa incerci sa il eviti iesind pe contrasens sau in decor, dar reflexul e reflex.
  Ce vreau sa zic (si cred ca Titi Aur stie foarte bine) e ca aceasta carte fie va fi cumparata ca beletristica (asa cum citeste omul cum se face focul frecand doua betze, zambeste si zice „o fi”) fie va genera un numar de clienti care or sa vrea sa invete si sa exerseze ce se povesteste acolo, sub ochiul unui profesionist

  • @ghimposul si daca citesti si-ti imaginezi ce trebuie sa faci cand se-ntampla ceva si tot este un pas inainte. La mine a functionat. Reflexul m-a scos de multe ori din situatii naspa si mi-am dat seama dupa aia ca am reactionat asa cum am citit ca trebuie.

   E drept ca si practica este importanta.

 6. @razvanbb , am castigat-o la un concurs pe feisbuc, organizat de autori.

 7. As dori daca se poate sa imi imprumutati cartea cu Titi Aur deoarece acum nu o mai pot cumpara ,sa o xeroxez.Va multumesc!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Politica de confidențialitate. În cazul în care vei bifa opțiunile de mai jos poți oricând să te dezabonezi prin butonul "dezabonare" din fiecare mesaj sau scriindu-ne la contact@razvanbb.ro.