Cum care Ioana? Există o singură Ioana pe lumea asta care a descoperit în ultimul ei an de facultate o materie unică. O materie care ne face pe noi fericiți într-un final 🙂 : oenologie. Adică știința aia care descrie toate procesele chimice prin care trece un vin de la boaba de strugure până la papilele clientului final.

Povestea nu se oprește aici. Ioana îmbrățișează această materie și nu-i mai dă drumul. Mai rămâne încă 11 ani în facultate ca profesoară. Legenda spună că șiroaie de lacrimi se scurgeau pe treptele facultății atunci când Ioana a decis să părăsească jobul universitar și să se alăture sectorului privat. Facultatea a fost închisă pentru o săptămână pentru evacuarea lacrimilor studenților și producția de vin a suferit pierderi masive în acea perioadă. 🙂

Viața merge mai departe. Ioana ajunge executive manager la o mare companie de vinuri unde-și descoperă o altă latură creativă. Pe lângă marketing, vânzări și PR, organiza și cele mai mișto întruniri de degustări. Și nu e treabă ușoară asta. În general o întrunire de acest gen este sobră și, pentru mine cel puțin, cam plictisitoare. Ea reușește cumva să transforme ceva somptuos în ceva care să te facă să te simți bine chiar dacă ești un super-expert în ale vinului sau ești un mare degustător ca mine care știe foarte clar să distingă între vinul alb și vinul roșu! 🙂

Eh, această doamnă a vinului, s-a hotărât de ceva vreme să ia viața în piept și să-și deschidă propia agenție. În ce domeniu credeți? În domeniul vinului, desigur. 🙂 Și de ce nu? Vinul nu mai are secrete pentru ea, cunoaște somități în domeniu câtă frunză și câtă iarbă și, după cum spuneam, organizeză cele mai tari evenimente.

Dacă până acum nu v-ați prins, este vorba de Ioana Bidian Micu. 🙂

Eh, această doamnă mai face un lucru mișto. Organizează luna asta, în perioada 26-29 martie 2015 o chestiune care se cheamă WINEUP Fair in Transylvania și care se va desfășura în clădirea Casinoului din Parcul Central Cluj-Napoca. Este un eveniment național plin de ateliere, masterclass-uri și, desigur, degustări.

Așa că pentru pasionații de vinuri și nu numai există un eveniment mișto pe lumea asta care începe pe 26 martie și se desfășoară în Cluj. Spre surprinderea publicului, voi fi și eu acolo chiar dacă e greu de crezut acest lucru. Legătura mea cu vinurile? Păi am făcut această filmare care se pare că a fost un succes pe toate planurile și a ajutat clientul să se prezinte un pic mai mișto în fața publicului țintă.

Afișul evenimentului îl găsiți mai jos:

WineUP-InvitatieEveniment_RO

Ne vedem la Cluuuuj! (cu cine vine la eveniment, desigur 🙂 )