Am auzit astăzi în drumurile mele de dimineață, la mai multe posturi de radio, știrea cu polițiștii care vor avea cameră de luat vederi atașată uniformei și care va filma acțiunile acestora. OK, a fost o perioadă de test, totul minunat și acum se începe procesul de achiziție.

Partea nasoală este că toate comentariile pe care le-am auzit au fost legate de faptul că n-o să mai poată lua șpagă și vor fi eradicate abuzurile. Nimeni nu a pomenit, măcar așa în treacăt, că poate sunt utile și în interacțiunea cu infractorul și va fi mai simplu de dovedit o infracține. Nu, frate, toate comentariile erau legate de șpagă. Eu, ca polițist bun, m-aș întrista și mai rău și nivelul de chef de a mai face ceva în apărarea cetățenilor ar scădea semnificativ. Serios. E important să-i susținem cumva moral și pe polițiști pentru că nu au un job ușor și sunt dominați de șmecheri și infractori dintr-o parte, de niște guvernanți incompentenți de deasupra și de ura noastră din altă parte. Voi ați mai face ceva pentru cei din jurul vostru în astfel de condiții? Serios. Puneți-vă în locul lor. Puneți-vă în locul polițiștilor bine intenționați care văd doar astea trei lucruri în jurul lor… tot timpul.

Mai bine, când treceți pe lângă un polițist care ajută traficul, deschideți geamul și spuneți un „mulțumesc!”. Să vedeți cum li se luminează fața.