mi-a spus o domnișoară voluntar anul trecut la Big Build, cumva iritată dar resemnată de faptul că o filmam în timp ce căra niște izolații în interiorul casei de care se ocupa.

Acum, pe bună dreptate, ea venise acolo să ajute și să contribuie cu timpul ei și munca ei la un proiect umanitar care are ca rezultat niște case ce vor ajunge la niște familii care au nevoie disperată de așa ceva dar nu-și permit. Și e important să contribui cum poți și nu vă puteți imagina câtă implicare vezi în acțiunile oamenilor de la fața locului și ce atmosferă mișto generează sentimentul că faci ceva bun pentru societate. Este ceva ce trebuie să trăiești pe viu, să montezi izolație, să șlefuiești pereții sau să tai plăci de lemn pentru formarea acoperișului. Trebuie să fii acolo, să faci o muncă aparent simplă și să vezi cum la sfârșit rămâi cu un zâmbet pe buze care va dispărea cu greu din sufletul tău.

Proiectul nu duce lipsă de voluntari și implicarea corporațiilor și a producătorilor este foarte importantă. Multă lume consideră acțiunea ca un team building pentru un departament dar în realitate este de fapt o acțiune care schimbă ceva în mintea și în percepția ta asupra vieții în general.

Și da, ca să răspund la întrebarea din titlu – Da, și la asta vrem să facem reclamă! Implicarea producătorilor de materiale este importantă pentru că voluntariatul e cel mai important dar nu folosește la nimic dacă nu ai cu ce să construiești. Și da, o să fac reclamă sătămâna viitoare la ferestrele VEKA direct de la fața locului (Vaideeni, județul Vâlcea) de pe șantier, o să ajut la montajul celor 42 de ferestre și o să mă bucur la sfârșit pentru că am realizat ceva mișto pentru cei ce au nevoie. Contribui și fizic și cu resursele online pe care le am la dispoziție și mi se pare cumva important să avem și astfel de conținut care ar putea să-i inspire și pe alții.