M-ai purtat noaptea prin cetate și m-ai ademenit în visele tale. M-ai ținut treaz până la 6 dimineața doar ca să-mi arăți o bucăți de răsărit printr-o crăpătură de geam umbrită de o streașină veche. M-ai plimbat pe drumuri interminabile doar ca să-ți mai petreci câteva clipe cu mine. Toată lumea știa doar noi nu. Toată lumea era convinsă că noi avem cea mai frumoasă aventură romantică. Numai noi nu știam. Eram doi tineri rebeli care evadau într-un vis frumos plăsmuit de gândurile noastre. Eram fericiți dar nu știam asta. Aveam un viitor împreună dar nu credeam că se va întâmpla ceva frumos vreodată. Cei din jur știau. Șușoteau și tot încercau să dezlege misterul. Voiau să se întâmple cu adevărat.

Într-o zi s-a întâmplat. Prietenii au văzut doi îndrăgostiți ținându-se de mână. Doi oameni care se pierdeau unul în ochii celuilalt. A început revoluția. Mesajele zburau în toate direcțiile. Prietenii noștri erau în al nouălea cer. Se întâmplase. Eram împreună. Eram un cuplu. Descoperisem în sfârșit după multă vreme că eram fericiți împreună. Descoperisem ceea ce prietenii noștri știau de multă vreme. Descoperisem că ne iubim… după vreo doi ani. Descoperisem viața de cuplu. Descoperisem aventura. Descoperisem bucuria de a ne trezi alături dimineața și de a ne pierde doar noi doi undeva într-un colț pustiu pe o plajă părăsită.

Iureșul ce a urmat nu poate fi povestit. O poveste înseamnă o introducere, un cuprins și o încheiere. Suntem încă la introducere. Urmarea doar prietenii noștri o pot ști. Noi nu ne pricepem. Noi doar visăm.

PS Povestea este reală chiar dacă face parte din mini campania „Scrie ca Radu F. Otravă Day”. Alte scrieri găsiți aici, aici și aici.