Prima impresie: sunt ușor căzut în extaz.

Stabilizare ca la camera asta am văzut doar pe sisteme cu gimbal. Asta este marea diferență și cu asta vor rupe gura târgului. Asta și cu stabilizarea din hyperlapse (înregistrare directă pe fast forward) care duce la un nou nivel hyperlapse-ul. O să ne umplem de hyperlapse-uri, vă zic! 🙂

Nu zic nu, și stabilizarea de la GoPRo 6 este genială dar cea de pe 7 este la un nou nivel. Se observă foarte clar diferența la mișcările bruște sau la zdruncinături.

Așa la calitatea imaginii nu am constatat diferențe majore. Da, parcă 7-le are dynamic range-ul un pic mai șmecher. Dar trebuie să fii foarte atent.

Ecranul este la fel de sensibil ca și la 6.

Are un menu nou, mult mai intuitiv și mai ușor de accesat. Configurezi rapid tot ce vrei și nu trebuie să fii un specialist în video ca să-ți dai seama ce trebuie să faci. În plus poți selecta un punct pe ecran de unde să-și „citească” nivelul de luminozitate în cazul în care dorești să scoți anumite zone în evidență (mai luminate sau mai întunecate).

Merită upgrade-ul? Merită! Cumva, pe lângă cameră de acțiune, GoPro-ul devine și o cameră solidă pe care o poți purta în buzunar și pe care o poți folosi, fără alte accesorii, pentru filmările din concedii, joaca copiilor sau cine știe ce activitate mai specială din viața voastră de familie. GoPro devine o cameră versatilă cu o calitate incredibilă a imaginii (și pe video și pe foto) și cu o stabilizare aproape de filmările profesionale. Sunt foarte încântat.

Le-am pus alături pe un suport…

și am filmat din mână cu și fără stabilizare, de pe trotienta electrică și am testat slowmotion-ul. Rezultatul în clipul de mai jos.

Eu l-am cumpărat de la prietenii mei de la GoVideo de aici.

PS Revin cu anunțul de vânzare pentru GoPro 6 Black. M-am hotărât să nu le mai colecționez și să mai salvez din bugetul firmei. 🙂