Pentru somnul meu de iepure nedormit și agitat cică există niște soluții de monitorizare care să-ți spună ce se-ntâmplă pe perioada nopții.

Varianta Zeo e cu un senzor prins de frunte și care monitorizează undele cerebrale. Când te trezești poți să iei datele să le pui pe computer și să-ți faci graficul somnului cu perioadele de somn profund și cele cu somn agitat. Ei susțin că dacă îți upload-ezi datele la ei pe site, primești sfaturi de cum să-ți îmbunătățești somnul.Partea cea mai mișto mi se pare mie cea cu trezitul. Îi spui tu frumos că vrei să te trezești undeva între 7 și 7:30 și el te monitorizează în perioada aia și se uită după un anumit „natural awakening point” și atunci sună. Adică atunci când undele tale cerebrale spun că nu dormi profund ba chiar mai mult stai să te trezești dar nu ești sigur :). Cică așa este mai sănătos și trezirea este perfect naturală.

Japonezii au venit și ei cu o variantă care nu necesită prinsul unei banderole de cap. Monitorizarea se face pe bază de captare de sunet și senzor de mișcare. Nu prea mi se pare o soluție mai ales că noi românii nu dormim chiar singuri în patul conjugal :). Nu cred că poate să facă diferența dintre sforăitul meu ușor și respirația abia perceptibilă a soției.

Mai multe detalii aici și aici.

Mă-ntreb ce soluție poa’ să-mi dea mie ăștia de la Zeo cu copilul care se trezește noaptea și-mi tulbură mie visele :).

Răzvan