Da, soluția este un dezumidificator dar cu o mică șmecherie.

Problema este că în pivniță, în general, nu ai unde să scurgi apa generată de dezumidificator prin condensare și trebuie ca o dată la două zile să te duci să-i golești vasul.

Așa că de lene și din motive de timp am făcut următaorea schemă:

  • am montat un dezumidificator în pivniță
  • dezumidificator care prin condens transformă umiditatea din aer în apă și o depozitează într-un recipient
  • recipient care conține o pompă cu pornire automată la un anumit nivel de umplere
  • pompă care aruncă periodic apa afară într-un vas oferind apă prospătă pisicilor însetate de la crănțănele.


Cam toate dezumdificatoarele au posibilitatea să scoată apa rezultată din condens și printr-un tub de scurgere. Avem un dezumidifactor și în baia cu dușul unde umezeala este ca la mama ei acasă și i-am montat tubul astfel încât apa să se scurgă spre sifonul din podea. Brici merge. De la o umiditate de 75%, geamuri și pereți umeziți în permanență am ajuns la o atmosferă normală de 45-50% umiditate.

Ambele dezumidificatoare le avem de 2 ani și funcționează non-stop (iarnă-vară). Sunt multe modele pe piață dar nu de la firme celebre în ale electrocasnicelor (probabil că e un produs prea de nișă). Eu le am pe ambele de la Turbionaire. Nu am testat alte branduri, am avut cumva noroc să funcționeze foarte bine din prima achiziție.

Componentele incluse în soluție:

Soluția funcționează non-stop și a uscat podeaua de câte ori a plouat abundent în perioadele dedicate de natură acestui duș natural.