Mi se pare foarte tare. Nu știu cum erau transportați până acum pacienții dar presupun că erau aduși la margine de București cu elicopetrul (pe lângă aeroportul Băneasa) și transportați cu ambulanța de acolo printr-un trafic infernal. Sunt convins că zecile de minute câștigate vor mări semnificativ numărul de vieți salvate.

Maxbet a finanțat integral construcția acestuia pe Blocul Operator Central al Spitalului Universitar de Urgență București și include și un lift și un culoar suprateran pentru ca pacienții să fie transportați direct în Unitatea de Primiri Urgențe .

Clipul de prezentare

Comunicatul de presă integral

Primul heliport medical în terasă din București a fost inaugurat azi.
 
Investiția finanțată de Maxbet se ridică la 1 milion de euro,  iar noul heliport al Spitalului Universitar de Urgență București stabilește un nou standard de calitate în sistemul medical din România!
 
 
 
Bucuresti, 03 Decembrie 2019 – Cel mai modern heliport medical în terasă din România este funcțional începând de astăzi la Spitalul Universitar de Urgență București. Investiția se ridică la peste un milion de euro – compania MaxBet finanțând în totalitate construcția singurului heliport medical din București.
Construcția finanțată de MaxBet este realizată pe Blocul Operator Central al Spitalului Universitar de Urgență București și reprezintă un nou punct de referință pentru sistemul de sănătate din România.
Începând de azi, elicopterele medicale vor beneficia de două culoare de zbor, inclusiv pe timp de noapte! Astfel, indiferent de momentul zilei, durata transporturilor medicale pe calea aerului este scurtată semnificativ. Pacienții vor fi transportați direct în Unitatea de Primiri Urgențe cu ajutorul unui lift și al unui culoar suprateran, ambele investiții fiind de asemenea susținute financiar în integralitate de MaxBet.


”În acest amplu proiect pentru sistemul sanitar din România am avut un singur obiectiv major: să ușurăm munca celor mai buni medici din România și să oferim o șansă în plus pacienților aflați în stare gravă și foarte gravă, care au nevoie de îngrijire medicală înalt specializată în Centrul Universitar București, prin scurtarea timpului în care ajung la camera de gardă. În acest proiect major au fost implicați cei mai buni specialiști, astfel încât acest heliport medical să devină un punct de referință pentru toate spitalele din România”, a declarat Ioana Bazavan, director operational al MaxBet.

În 2018, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Universitar au fost transferați cu elicopterul peste 200 de pacienți din toată țara, iar fiecare secundă este vitală în salvarea acestor oameni.
”Cu ajutorul acestui heliport, la Spitalul Universitar de Urgență din București se scrie istorie. Marcăm o serie de premiere pentru binele pacienților. Am jurat să salvăm vieți, avem un colectiv medical înalt specializat, iar acum avem și cel mai modern heliport din țară. Investiția realizată de Maxbet scurtează semnificativ timpul necesar pentru salvarea de vieți, reduce din presiunea la care sunt supuși salvatorii. Acest proiect nu este un câștig real doar pentru locuitorii Capitalei, vorbim de pacienți din toată țara care vor beneficia de un transport rapid, pacienți a căror viață va fi salvată în Unitatea noastră de Primiri Urgențe și în blocul operator”, a declarat Adriana Nica, managerul Spitalului Universitar de Urgență București.

Platforma heliportului are o structură metalică formată din rigle tip grinzi din oțel și stâlpi zăbreliți, este dotată cu jgheaburi și plase de siguranță, cu instalație electrică de balizaj, cu marcaje luminoase, cu echipamente de salvare, protecție și de stingere a incendiilor. Compania ABC Development Aviation este proiectantul și managerul de proiect al heliportului, societatea fiind specializată în construcția de heliporturi medicale și civile.

O altă investiție CSR derulată de MaxBet la Spitalul Universitar de Urgență București a constat în amenajarea și dotarea Centrului de Pretransplant de celule stem, unde sunt pregătiți pacienți cu leucemie în vederea transplantului medular, investiția având o valoare de 200.000 euro.  


Despre MaxBet

Max Bet SRL  este o companie românească licențiată ca operator de jocuri de noroc de tip slot machine, înființată în anul 2002, care deține poziția de top în acest domeniu de activitate economică din anul 2012 și până în prezent. Firma contribuie la bugetul de stat cu peste 24 de milioane de euro anual și are peste 1.350 de salariați.

Prin politica sa de responsabilitate socială, MaxBet susține excelența și inovația în medicina românească, implicându-se activ în numeroase proiecte care vizează îmbunătățirea condițiilor din sistemul medical românesc și în special în proiectele Spitalului Universitar de Urgență din București, cu care a dezvoltat un parteneriat de lungă durată.


Despre Spitalul Universitar de Urgență București (SUUB)
SUUB este unul dintre cele mai mari spitale de urgență din România de grad IA care are în structura sa peste 45 de secții și compartimente în specialitățile medicale și chirurgicale. Anual aici sunt îngrijiți peste 55.000 de bolnavi în spitalizare continuă, peste 60.000 de bolnavi în spitalizare de zi, iar consulturile în UPU și Ambulatoriul integrat depășesc 300.000 de pacienți în fiecare an.