Și nu vorbesc de o imprimantă în care să bagi niște etichete autocolante pe care să le imprimi din word după ce ți-ai construit un template pe baza unor măsurători minuțioase. Vorbesc de o imprimantă care poate funcționa și independent, are tastatură proprie, un ecran pe care poți vedea cum va arăta eticheta și care scoate etichete gata laminate, cu dublu adeziv pe spate și foarte ușor de lipit.

O imprimantă pe care o ai la îndemână atunci când vrei să etichetezi ceva fără prea mare bătaie de cap, fără să trebuiască să aduni într-un fișier mai multe etichete pe care să le tipărești tu la o dată ulterioară când se strâng etichete, fără să fii nevoit să rearanjezi etichetele în pagină pentru a folosi locurile rămase pe foaia de etichete deja folosită, fără să ai grijă că cineva va tipări o poză cu pisici peste foaia ta de etichete autocolante.

M-am codit mult până am luat-o. M-am gândit că totuși nu-i un efort atât de mare. M-am gândit că totuși e cam scumpă. Dar într-o zi am comis-o și viața mea s-a schimbat brusc. Acum mă organizez mult mai ușor. Scot eticheta imediat când am nevoie sau când mi-a venit ideea. Și sunt și foarte ușor de aplicat și sunt și gata laminate. E genial. Mă duc, introduc textul și apăs tasta de imprimare și gata:

Mi-am etichetat:

  • cutii în care țin diverse
  • încărcătoare
  • cabluri
  • dosare
  • întrerupătoare

Ai o idee de etichetă? O imprimi instant. Sunt foarte încântat. Și știu o prietenă care are ca principal scop în viața organizarea și care nu poate munci dacă nu e totul aliniat și care are nevoie acută de așa ceva. 🙂

Eu am mers pe o variantă destul de mișto de la Brother: PT-D600VP. Are tot ce-mi trebuie. Include și template-uri de etichete, poate și numerota automat și este și foarte solidă. Pare că poate îndura multe din partea utilizatorului. Vine la pachet cu o casetă cu bandă negru pe alb 24mm (4m).

Se alimentează cu un adaptor de la priză sau poți să o folosești pe baterii dacă vrei s-o iei cu tine într-o zonă unde ai multe de etichetat.

Se poate folosi și ca imprimantă conectată la un PC sau Mac (are ceva soft inclus). Recunosc că nu am conectat-o niciodată. Nu m-a interesat să am încă o imprimantă la computer. Aveam nevoie de o unealtă la îndemână, o unealtă independentă.

Cartușul costă undeva între 45 și 70 lei în funcție înălțimea etichetei (9mm, 12mm, 24mm).

Și da, viața mea este muuuult mai mișto acum. E una dintre investițiile utile care mi-a organizat viața.